Autor
Carme Becerra

La UITP encapçala una crida a situar el transport públic com a eix de la nova mobilitat

La Unió Internacional del Transport (UITP) lidera una declaració per aconseguir que les autoritats europees prioritzin el transport públic i la mobilitat activa en futures polítiques.

Una declaració conjunta de la Unió Internacional del Transport (UITP) amb diverses entitats del sector vol fer arribar un missatge a les autoritats europees: la nova mobilitat urbana ha de situar al centre el transport públic, a més dels modes actius de mobilitat.

Només així, expliquen, podrà la UE assolir els seus objectius climàtics i millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Assenyalen el transport públic i la mobilitat activa (caminar, bicicleta) com les úniques dreceres cap als reptes ambientals que enfronta el continent. Recorden, a més, que també són una via segura cap a l'impuls de l'economia i la millora de la salut i el benestar dels europeus.

La declaració remarca la importància d’accelerar el desenvolupament de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, d'impulsar un adequat finançament i d'establir les bases per afavorir la cooperació entre els agents públics i privats.

Els signants d'aquesta presa de posició del sector inclouen autoritats locals i regionals, operadors de transport públic, empreses ferroviàries i d'infraestructures, la indústria del subministrament ferroviari, organitzacions de viatgers, de partidaris de l'ús de la bicicleta o de defensa dels drets de les persones amb discapacitat, entre d'altres.

Podeu consultar el document sencer i els signants en aquest enllaç (en anglès).

Darrera modificació
dimecres, octubre 6, 2021 - 08:06

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/uitp-encapcala-crida-situar-transport-public-com-eix-de-nova-mobilitat