Autor
Redacció

Ha començat una nova fase de les proves de la T-mobilitat en què s’activen els webs i el mòbil

S'obre el grup de persones que participen en les comprovacions d'usabilitat del nou bitlletatge digital. Ja es pot registrar un compte, comprar la targeta i fer tràmits en línia.

La T-mobilitat, el nou sistema de bitlletatge digital de la xarxa de transport públic de l'àrea de Barcelona, amplia les proves d'usabilitat Primer contacte, que van començar a finals de juny amb la verificació de la validació, tant amb la targeta recarregable com amb el telèfon mòbil. Aquesta setmana les proves s'obren a la ciutadania en general i introdueixen els canals digitals: els webs de la T-mobilitat i de TMB, i les aplicacions T-mobilitat i TMB App, segons va informar ahir l'ATM en un comunicat.

L'aplicació de TMB amb funcionalitats T-mobilitat només es podrà obtenir inicialment amb la invitació que s'ha adreçat a una part dels membres de JoTMBé. Tots els canals activats són oficials i permeten fer gestions sobre suports i títols de transport T-mobilitat. Igual que les setmanes anteriors, les proves es desenvolupen exclusivament en els 36 municipis de l'àmbit de la tarifa metropolitana.

Registre en línia

En aquesta nova fase, el registre a la T-mobilitat es podrà realitzar als canals digitals de TMB, el web corporatiu i TMB App, a més dels punts presencials habilitats (amb cita prèvia). Les persones que s'hi apuntin també podran fer-se el compte digital, que és el que els permetrà realitzar gestions en línia, com ara consultar factures i tràmits, a més d'accedir a les aplicacions mòbils, on també podran comprar i recarregar títols i dur a terme més gestions.

Un cop fet el registre, es pot optar per utilitzar un suport mòbil o un suport físic per validar en el sistema. Si s'escull el suport mòbil i el telèfon és Android amb tecnologia NFC, la TMB App fa de guia per descarregar la funcionalitat de cartera electrònica, que és on es carreguen els títols virtuals. Si s'opta per la targeta, es pot demanar en línia i rebre-la a l'adreça indicada en un termini màxim de deu dies.

T-usual i T-jove

Els suports o aplicacions que s'adquireixin en aquest període de proves continuaran sent vàlids quan el sistema es posi en servei. Durant aquest període, els suports i títols tenen una reducció de preu del 50%. Els títols disponibles continuen sent la T-usual i la T-jove, tots dos amb una vigència de cinc dies.

Els títols es podran recarregar a les màquines d'autovenda de la xarxa i a través de les aplicacions oficials. Una de les noves funcionalitats és la recàrrega de títols de la targeta mitjançant les aplicacions mòbils en terminals que disposin d'NFC, tant Android com iOS.

Més de 4.000 persones ja viatgen amb T-mobilitat

Les proves T-mobilitat han arribat a aquest punt després de setmanes d'avenç progressiu des del mes d'agost, quan un col·lectiu tancat de persones va començar a poder-se registrar en el sistema i fer-se la targeta personalitzada. Des de llavors han viatjat amb una T-usual en condicions especials i han pogut anar recarregant la targeta.

En total, des del 12 d'agost més de 4.000 persones han adquirit la seva T-mobilitat i es desplacen de forma quotidiana en transport públic amb la T-usual de caducitat i preu reduït. S'han acumulat més de 100.000 validacions per part de la ciutadania, amb registres diaris de més de 4.000 validacions les darreres setmanes.

Darrera modificació
dimarts, octubre 5, 2021 - 07:59
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/ha-comencat-nova-fase-de-proves-de-t-mobilitat-que-sactiven-webs-mobil