Autor
Redacció

El sector del transport reclama al Green Gas Mobility un suport decidit als gasos renovables

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, va exposar a la cimera els plans de descarbonització del transport de superfície de Barcelona.

L'edició 2021 del congrés Green Gas Mobility, celebrat la setmana passada a Madrid, va culminar amb un missatge rotund: mitigar les emissions del transport de persones i mercaderies representa un dels grans reptes actuals. Davant d'aquest ambiciós objectiu compartit, els representants del sector del transport pesant per carretera que van participar en la cimera van manifestar que avui l'única opció immediata de descarbonització és el gas natural i esperen el desenvolupament del mercat del biometà per continuar avançant en el camí cap a les zero emissions, sense perdre de vista l'hidrogen.

En nom de TMB, el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, va exposar l’experiència de 20 anys amb el gas natural comprimit en la flota d'autobusos de Barcelona i l'estratègia de descarbonització amb la substitució massiva de vehicles dièsel per elèctrics i híbrids de gas, uns 500 fins al 2025. També va actualitzar l'estat del projecte de l'hidrogen, que es pot considerar pioner a Espanya: 8 vehicles estàndard en fabricació, que arribaran entre finals d'any i principis del 2022, i una hidrogenera d'ús públic en construcció per subministrar-los hidrogen verd i promoure aquest combustible en altres flotes de l'àrea metropolitana.

Hi ha més detalls sobre aquesta transcendental edició del Green Gas Mobility Summit a la crònica de la revista Viajeros que recomanem i a la nota de premsa de resum difosa per Gasnam, l'entitat organitzadora.

Darrera modificació
dimarts, setembre 28, 2021 - 10:18
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/sector-transport-reclama-green-gas-mobility-suport-decidit-gasos-renovables