Autor
Carme Becerra

El congrés IMC comença constatant la recuperació de la demanda del transport públic

TMB compta amb un estand a la primera edició de l’International Mobility Congress, esdeveniment que se celebra a Sigtes i telemàticament i del qual n’és un dels organitzadors.

Aquest matí ha arrencat la primera edició de l’International Mobility Congress, que avui i demà analitzarà els reptes de la nova mobilitat que plantegen desafiaments i oportunitats com la sostenibilitat, l’etapa post-covid i la innovació.

TMB és un dels organitzadors de l’esdeveniment, que es pot seguir (els dies 21 i 22 de setembre) presencialment (a Sitges) o en format virtual, amb una participació esperada de 800 professionals del sector de la mobilitat.

En el discurs d’obertura, el secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha situat la recuperació de la demanda del transport públic (en aquests moments i respecte al 2019) d’entre el 80% i el 85%. De fet, calcula que la xifra de 1.000 milions de passatgers anual torni a ser una realitat a mitjans de l’any vinent.

Imatge
Intervenció de l'alcaldessa de Sitges i presidenta de l'AMTU, Aurora Carbonell / Foto: Pep Herrero (TMB)

Directius de les entitats organitzadores AMTU, TMB i AMB / Foto: Pep Herrero (TMB)

L’aposta de TMB amb el 2025 com a horitzó

L’estand de TMB al congrés (que porta com a lema El futur és transport públic) proporciona informació sobre qüestions com els nous models de mobilitat sostenible; l’augment de l’oferta i la millora del servei de metro; el camí cap a una flota de bus neta; la digitalització i les infraestructures sostenibles, eficients i energètiques.

De fet, la presència de TMB a l’IMC és un reflex de les qüestions que s’ha marcat com a prioritàries al Pla estratègic recentment presentant, i que té com a horitzó l’any 2025. A més de comptar amb l’estand, dos professionals de l’empresa prendran part en dues de les sessions oficials:  Mario Canet, responsable de Nous Desenvolupaments, serà ponent a la taula rodona Bus de baixes emissions. Eficiència energètica i experiència d’usuari millorada (avui a les 17:30 hores); i Michael Pellot, director de Reputació Corporativa, actuarà com a moderador de la taula Mobilitat i qualitat de vida a les ciutats (dimecres 22 a les 10 hores).

Darrera modificació
dimecres, setembre 22, 2021 - 12:39
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/congres-imc-comenca-constatant-recuperacio-de-demanda-transport-public