Autor
Redacció

A Salvador de Bahia la mobilitat pública també apunta al cel

Una de les imatges icòniques de Salvador de Bahia, al Brasil, és un elevador públic que destaca per la seva imponent estructura blanca en angle recte. En arribar al nivell superior, el cos vertical es troba amb un braç que sobresurt en la zona alta de la ciutat. Malgrat el seu aspecte modern, la construcció original data de l’any 1873.

Sense desmerèixer-ne el valor estètic, aquest enginy de la mobilitat vertical destaca per la seva vessant funcional, ja que ajuda a salvar un important desnivell (la part alta de la vila queda uns 85 metres per sobre de la part baixa, que és al nivell del mar).

La denominació actual, Elevador Lacerda (en honor del seu dissenyador, Antônio de Lacerda) va substituir l’original, Elevador da Conceição, que s’havia escollit perquè el dia de la inauguració de l’ascensor coincidia amb el de la verge del mateix nom.

Al llarg del temps ha patit actualitzacions i ha ampliat la seva capacitat, conjugant l'atractiu turístic amb el servei als veïns de Salvador. L’any 2018, amb motiu del 145è aniversari, Google li va dedicar un dels seus doodles, que reproduïm a dalt.

Darrera modificació
dilluns, setembre 20, 2021 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/salvador-de-bahia-mobilitat-publica-tambe-apunta-cel