Autor
Redacció

De quina manera uns tramvies jubilats es van convertir en el Colegio San Juan de Torre Baró

El 1967, una dotzena de tramvies procedents de la companyia Tranvías de Barcelona es van convertir en aules per a escolars de Torre Baró. Va ser una solució d'emergència impulsada per l'Ajuntament de Barcelona davant la falta d'escoles en un districte, el de Nou Barris, amb una població creixent que desbordava els serveis de tot tipus, com recordava dies enrere Laura de Andrés Creus al Tot Barcelona a partir de les dades recollides per l'historiador i documentalista Ricard Fernández Valentí.

Si en alguns barris van instal·lar-se mòduls prefabricats en espera de la construcció de més escoles, Torre Baró va rebre uns tramvies dels molts que havien estat retirats de la circulació arran de l'aposta municipal pels autobusos. Els vehicles eren de les sèries 800 i MT200, i van arribar desproveïts de les parts mecàniques. L'interior es va habilitar perquè hi capiguessin 30 alumnes en pupitres dobles. Així, en el que oficialment s'anomenava Colegio San Juan, van estudiar uns quants centenars de fills del barri, fins que el 1971 es va acabar de construir el grup escolar Font dels Eucaliptus.

Al llarg del temps hi ha hagut altres exemples de reaprofitament de tramvies en desús com a bars i botigues.

Darrera modificació
dimecres, setembre 15, 2021 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/historia/de-quina-manera-tramvies-jubilats-es-van-convertir-colegio-san-juan-de-torre-baro