Autor
Redacció

#TMBrecomana apropar-se a un banc de sang durant l'estiu

La cinquena onada de la Covid està complicant encara més un problema habitual els mesos d’estiu: les necessitats de reserves de sang es mantenen o creixen, mentre que les donacions disminueixen.

Això és el que destaca el Banc de Sang en la seva crida estiuenca per animar els ciutadans a fer aquest gest solidari. Es calcula que en aquest període calen 40.000 donants per cobrir les necessitats dels pacients dels hospitals. Enfront a això, els primers dies de la emporada les donacions s’han reduït en un 15% i en canvi la necessitat de transfusions creix un 10% comparant-la amb la del 20189.

Contribuir a pal·liar aquesta situació és molt senzill: a la pàgina donarsang.gencat.cat podeu consultar el punt de donació més proper al domicili o lloc de vacances. També és possible (i recomanable) reservar hora.

Qui s’animi a participar a la campanya ‘Viu i fes viure’ s’emportarà una agradable sorpresa en forma de bossa d’estiu i d’una versió especial del quadernet d’activitats per a adults de Blackie Books. Fins i tot, podeu donar sang al ritme d’una llista d’Spotify elaborada pel Banc de Sang. Anima't i dona!

TMB hi col·labora fent difusió de l’activitat.

Darrera modificació
dimarts, agost 10, 2021 - 08:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmbrecomana-apropar-se-banc-de-sang-durant-lestiu