Autor
Marta Espinosa

Afectacions a línies d'autobús per les obres d’accessibilitat de l’intercanviador d’Espanya

Amb motiu dels treballs de construcció dels ascensors de la línia 3 de metro, fins al 30 de novembre les línies 46, 65, 79 i 165 de TMB deixen la terminal del Paral·lel i la tindran a l’avinguda Reina Maria Cristina.

A mesura que avancen les obres de millora de l'accessibilitat de l'intercanviador de l'estació de la plaça d'Espanya, on coincideixen les línies 1 i 3 de metro, a partir de demà dimecres, 28 de juliol, s'aplicaran restriccions a la mobilitat de la plaça i els carrers de l'entorn que afectaran diverses línies d'autobús de TMB.

Durant quatre mesos, del 28 de juliol al 30 de novembre, aquestes obren ocuparan un tram de vorera i calçada a l'inici de l'avinguda del Paral·lel en sentit est. Les obres provoquen l'anul·lació temporal de les parades terminals de les línies 46, 79, 65 i 165 de TMB que arriben fins aquí per la Gran Via des del Baix Llobregat. Per tant, les parades d'origen i final d'aquestes línies es traslladen temporalment a l'avinguda Reina Maria Cristina, al costat Besòs, tal com mostra el mapa. 

 

Imatge
Esquema de les parades anul·lades al Paral·lel i com queden ubicades a l'avinguda Reina Maria Cristina / TMB


Esquema de les parades anul·lades al Paral·lel i com queden ubicades a l'avinguda Reina Maria Cristina

Perquè aquests autobusos puguin arribar a les parades de Maria Cristina des de la plaça d’Espanya, canviaran de sentit a l'avinguda de Rius i Taulet en un encreuament on s'ha habilitat una rotonda semaforitzada. Abans, passaran per la parada de Pl. Espanya - Av. Reina Maria Cristina, sota les torres venecianes, on podrà baixar el passatge.

Del 6 d’agost al 30 de novembre es duen a terme els treballs de construcció dels ascensors de l’estació d’Espanya (L3), amb l’ocupació total de la vorera del costat Llobregat de l’avinguda del Paral·lel entre la plaça d’Espanya i el carrer de Sepúlveda. En sentit mar queden dos carrils de circulació i un carril bus. Es manté la parada 788, Pl. Espanya - Paral·lel, de la D20 amb una plataforma inscrita dins de l’itinerari per a vianants habilitat a la calçada.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:27
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/afectacions-linies-dautobus-obres-daccessibilitat-de-lintercanviador-despanya