Autor
Marta Espinosa

En servei la nova estació d’Ernest Lluch de la línia 5 de metro

Es fa realitat un important nus de transport públic en un punt estratègic de l’àrea metropolitana, afavorint la intermodalitat en els desplaçaments entre el Baix Llobregat i Barcelona.

Una nova estació de la línia 5 de metro ja està en funcionament comercial des d'ahir diumenge a la tarda. Ernest Lluch està ubicada a la carretera de Collblanc en la intersecció amb el camí de la Torre Melina i el carrer d'Ernest Lluch, al límit entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. L’estació es troba intercalada entre les de Collblanc i Pubillla Cases, és l'estació número 160 de la xarxa, la 27a estació de la línia 5, i la que fa 20 de les situades totalment o en part al terme de l’Hospitalet.

Els accessos (un d'ells orientat cap a l'avinguda de Xile i l'altre al cementiri de Sants) van obrir les portes a les 3 de la tarda, moment a partir del qual molts veïns van aprofitar per entrar-hi amb el bitllet inaugural gratuït, vàlid per fer dos viatges amb metro en un mateix dia, que es distribuïa in situ. Així van poder conèixer la nova estació i l'arquitectura del vestíbul, les andanes i altres espais.

Abans, al migdia, es va celebrar l'acte inaugural, presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el qual van intervenir també el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i la filla d'Ernest Lluch, Rosa Lluch. Per part de TMB hi van participar la presidenta, Rosa Alarcón; el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, i directius de Metro. A més també van assistir a la inauguració representants de la Fundació Ernest Lluch. Posteriorment, el director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, va fer una explicació sobre les obres i les característiques de l'estació. 

Important nus de transports al límit entre Barcelona i l'Hospitalet

L'estació Ernest Lluch potencia l'intercanvi directe amb el Trambaix, amb les línies T1, T2 i T3, i diverses línies d'autobusos urbanes i interurbanes, de manera que amplia la cobertura del servei de metro i alhora afavoreix la intermodalitat en els desplaçaments entre el Baix Llobregat i Barcelona. 

Amb l'arribada de la nova estació, la línia de bus H8 (Camp Nou - Bon Pastor), la segona de TMB en volum de passatge, ha prolongat el seu recorregut uns 500 metres des de la carretera de Collblanc fins al camí de la Torre Melina, i suma una parada que és la nova terminal. D'aquesta manera connecta directament amb la nova estació de metro, la línia D20 d'autobús (Passeig Marítim - Ernest Lluch), línies de bus urbanes i interurbanes i el tramvia. 

 

Imatge
Els primers usuaris estrenen la nova estació d'Ernest Lluch de la L5 de metro / Foto: Pep Herrero (TMB)


Els termòmetres de la L5 ja mostren la nova estació, entre Collblanc i Pubilla Cases / Foto: Pep Herrero (TMB)
 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:27
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/servei-nova-estacio-dernest-lluch-de-linia-5-de-metro