Autor
Redacció

Madrid i Saragossa també faran més accessible el transport amb les etiquetes intel·ligents

Es va estenent la utilització de NaviLens, la tecnologia digital provada a Barcelona el 2018 i implantada en metro i bus des de la primavera passada.

Els responsables del transport de superfície de Madrid i Saragossa han anunciat recentment que implantaran etiquetes intel·ligents en les parades d'autobús per facilitar l'orientació de les persones cegues o amb baixa visió, igual que ha fet Barcelona, que va ser la primera gran ciutat que va senyalitzar totes les estacions de metro i totes les parades de bus amb 9.100 codis de colors que es poden llegir amb un telèfon mòbil.

La comunitat de Madrid  i l'Ajuntament de Saragossa han decidit ara utilitzar la mateixa tecnologia i la mateixa aplicació, NaviLens, que van començar a provar-se a Barcelona el 2018 a la línia 9 Sud de metro i a la línia H12 d'autobusos, i que estan totalment implantades des de la primavera passada. En les diferents fases de proves hi va participar l'ONCE, que ha intervingut també en els estudis previs duts a terme a la regió madrilenya i la capital aragonesa.

Arran d'aquestes proves i les posteriors evolucions, han estat diverses les ciutats que s'han interessat per aquesta solució d'accessibilitat. Entre d'altres, Nova York, Los Angeles i Singapur han desenvolupat proves pilot.

El sistema de marcadors interactius per a l'accessibilitat, desenvolupat per la firma tecnològica Neosistec, ha obtingut diversos premis. TMB va guanyar el 2019 el de l'Associació Llatinoamericana de Metros i Subterranis (Alamys) com a promotor del millor projecte comunitari.

Darrera modificació
dijous, juliol 22, 2021 - 08:02
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/madrid-saragossa-tambe-faran-mes-accessible-transport-amb-etiquetes-intelligents