Autor
Redacció

Un cel nocturn estrellat llueix en una flamant estació del metro de Berlín

La nova estació Museumsinsel de l'U-Bahn, el metro de Berlín, s'ha inaugurat aquest mes de juliol i forma part d'una ampliació de la U5 que connecta la línia amb una zona de la ciutat anomenada Illa dels Museus (declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO el 1999), formada per cinc museus i visitada per prop de 2,5 milions de persones cada any. La xarxa d'U-Bahn arriba a les 175 estacions.

L'arquitecte suís Max Dudler està darrere de la construcció d'aquest peculiar espai subterrani. La característica especial d'aquesta estació és el seu brillant sostre blau, amb punts de llum per tot arreu que recorden un cel estrellat, inspirat en la famosa escenografia teatral que va crear el dissenyador alemany Friedrich Schinkel per a La flauta mágica de Mozart. “Sempre és de nit a l'estació de metro. Hi ha alguna cosa infinita en un cel estrellat. No saps on acaba. Volia crear aquesta sensació d'infinit", va afirmar Dudler a un mitjà alemany.  

Els berlinesos ja poden emprendre els seus viatges per sota d'una volta de sostre blau profund esquitxada de més de 6.000 punts de llum que recorre pràcticament la longitud total de l'estació de 180 metres. Un vestíbul principal de color gris fosc porta els passatgers a través d'una sala columnata composta de granit de les muntanyes de Fichtel per evocar una sensació clàssica.

Darrera modificació
dimecres, juliol 28, 2021 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/cel-nocturn-estrellat-llueix-flamant-estacio-metro-de-berlin