Autor
Rosa Avis

L'International Mobility Congress, nou referent per al debat sobre mobilitat pública

TMB participa com a coorganitzador en l'esdeveniment, que se celebrarà els dies 21 i 22 de setembre a Sitges amb l'assistència de 800 professionals del sector.

Imatge promocional del congrés / Foto: IMC
staircase-and-two-escalators-under-the-lights-in-building-01-1_yel9nuvt_opt.jpg
Download this file (67.78 KB)

Els reptes de la nova mobilitat en l'àmbit local centraran aquest primer congrés d’abast internacional que tindrà lloc a l'hotel Melià Sitges al mes de setembre, concretament dilluns 21 i dimarts 22. L’International Mobility Congress (IMC) està coorganitzat per diverses entitats, agents públics i empreses operadores de transport públic de Catalunya, entre les quals Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l'Associació de Municipis de Catalunya (ACM), Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Va obrir l'acte de presentació del congrés Aurora Carbonell, en la seva doble condició d'alcaldessa de Sitges i de presidenta de l'AMTU (Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà), posant èmfasi en la planificació de la mobilitat urbana, per a la qual el congrés serà clau, ja que “s’aportaran solucions per a la mobilitat pública i local donant a conèixer totes les innovacions del sector”, va exposar.

Innovació, Covid i post-Covid

En aquesta línia, Joan Serra, director del congrés, va apuntar que les jornades tindran un format de taula rodona, amb tres paràmetres bàsics entorn als quals es desenvoluparà: la innovació, l'era Covid i post-Covid, com a etapes que enfronten reptes en la mobilitat de la ciutadania i la sostenibilitat. Va subratllar el prestigi dels participants, tant internacionals com nacionals, que serà presencial però també a distància, amb destacades ponències en streaming. Al congrés espera rebre uns 800 representants de tots els sectors: energia i medi ambient, infraestructures i logística, els serveis de mobilitat i la transformació digital, així com vehicles i equipament.

Per la seva banda, Isidre Gavin, secretari de Territori i Mobilitat, va indicar la importància de la mobilitat com a centre de l'activitat humana perquè “ens dona capacitat de resiliència enfront de l’adversitat; el transport públic és, a més, un agent contra el canvi climàtic”. Per Gavin, el congrés permetrà mostrar els elements de lideratge i excel·lència a nivell internacional en mobilitat amb els quals comptem, posant com a exemple TMB: “És un operador de prestigi mundial, cridat a participar en projectes i acords a nivell internacional d'innovació”.

Aquest esdeveniment internacional, que neix amb la voluntat que tingui una periodicitat i una continuïtat en el temps, comptarà amb totes les garanties de seguretat anti-Covid.

Imatge
Els membres del comitè organitzador de l'IMC 2021 / Foto: IMC

Els membres del comitè organitzador de l'IMC 2021 / Foto: IMC

Darrera modificació
divendres, juliol 16, 2021 - 17:15
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/linternational-mobility-congress-nou-referent-debat-sobre-mobilitat-publica