Autor
Oriol Pàmies

El Lion’s City articulat elèctric ja transporta passatgers a la línia H16

Durant un any, TMB provarà les prestacions i l’autonomia de l’innovador autobús de zero emissions que només necessita càrrega nocturna.

El MAN articulat elèctric a la terminal de la plaça del Nou / Foto: TMB
man-articulat-electric-lions-city-18e-terminal-h16_sykshcz7_opt.jpg
Download this file (82.16 KB)

L’innovador autobús articulat elèctric Lion’s City 18E ha començat aquesta setmana a prestar servei comercial a la línia H16, com a inici del període de proves d’un any concertat amb el fabricant, MAN. D'aquesta manera, es compararan les dades d'explotació i les prestacions amb les dels altres vehicles elèctrics de tecnologia diferent que estan assignats a la mateixa línia. Més endavant, s'incorporarà a altres rutes d'elevada demanda de la xarxa de TMB.

L'autobús articulat Lion's City 18E destaca per la seva extensa autonomia i zero emissions. Es tracta del primer vehicle de 18 metres de longitud i gran capacitat que, gràcies a les innovacions tecnològiques introduïdes, és apte per desenvolupar una jornada de servei sense càrrega d'oportunitat (només necessita carregar les bateries durant la nit).

Amb aquestes proves Barcelona exerceix una vegada més com a referència del sector, ja que és una de les dues úniques ciutats d’Europa (l'altra és Colònia, a Alemanya) que verificarà el seu rendiment i adequació al servei urbà.

Les proves amb el Lion’s City responen a la voluntat de TMB de col·laborar estretament amb la indústria de l'automoció per desenvolupar i posar a punt vehicles nets que es demostrin comparables (en prestacions i costos totals) amb els autobusos de propulsió convencional. L'objectiu últim, contribuir a avançar en la qualitat ambiental, la salut de les persones i la prevenció del canvi climàtic.

Imatge
El MAN articulat elèctric iniciant el recorregut de la línia H16 / Foto: TMB

El MAN articulat elèctric iniciant el recorregut de la línia H16 / Foto: TMB

Darrera modificació
dimecres, juliol 14, 2021 - 11:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/lions-city-articulat-electric-ja-transporta-passatgers-linia-h16