Autor
Redacció

Un metro pot 'volar' a 180 quilòmetres per hora? N'estan construint un que sí

Per definició, un metro és un sistema ferroviari urbà pensat per resoldre les necessitats de transport massiu prescindint de la congestió i les freqüents interseccions de les vies de superfície. Els trens solen estar dissenyats per a velocitats punta de 80-100 km/h, i comptant les aturades aconsegueixen velocitats comercials de 25-30 km/h, suficients per batre el trànsit privat.

Però Seül ha decidit trencar motllos i tirar endavant un metro d'alta velocitat, en què els trens arribin als 180 km/h. És el Great Train Express i ja l'han començat a construir amb la previsió que comenci a funcionar d'aquí a tres anys per revolucionar els desplaçaments en la densa metròpolis sud-coreana (per cert, agermanada amb Barcelona a través dels festivals de curtmetratges del metro), en què de mitjana les persones ocupades dediquen 133 minuts diaris a anar i tornar de casa a la feina.

Una de les claus del projecte és la distància entre estacions: n'hi haurà 10 en els 83 km de la primera línia, identificada amb la lletra A, o sigui una cada 8 km, deu vegades més que en un metro convencional.

Darrera modificació
dilluns, juliol 12, 2021 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/metro-pot-volar-180-quilometres-hora-nestan-construint-que-si