Autor
Redacció

Comencen les proves de la T-mobilitat amb usuaris de l'entorn del Mobile World Congress

L'ATM distriburà aquesta setmana a l'entorn del Congrés de Mòbils 4.000 suports de plàstic amb què es podran fer les primeres validacions sense contacte al metro i els autobusos.

La T-mobilitat, el nou sistema de bitlletatge digital de la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, entra avui en una nova fase de proves amb la participació per primer cop d’usuaris externs als operadors de transport públic. Segons ha informat l’ATM, inicialment les proves es desenvoluparan en paral·lel amb el Congrés de Mòbils.

Sota el nom T-mobilitat primer contacte,  aquest pilot de proves serà progressiu i anirà incorporant diferents funcionalitats al llarg de les pròximes setmanes. La primera fase es concentrarà en la validació sense contacte amb la nova targeta de plàstic. Amb aquest objectiu, durant aquest dilluns 28 i dimarts 29,es distribuiran entre 4.000 voluntaris targetes T-mobilitat amb les quals es podrà viatjar de forma il·limitada fins dijous vinent, 1 de juliol.

Aquesta primera distribució es durà a terme a l’entorn del recinte Gran Via de Fira de Barcelona, on seu del Mobile World Congress 2021. Concretament, els punts de distribució es trobaran inicialment a les estacions d’Europa / Fira i Espanya, on hi ha intercanvi entre metro TMB i FGC, i a l’estació de metro Fira de la línia 9 Sud. L’ATM preveu que els punts de distribució es puguin traslladar a altres punts de la xarxa en certs moments del dia.

Validació amb el mòbil

La setmana vinent es procedirà a comprovar la validació a través del mòbil, que estarà disponible inicialment per a dispositius Android amb NFC. Qualsevol persona usuària podrà descarregar gratuïtament una mostra de l’aplicació T-mobilitat que permetrà validar, tot i que no serà la versió de l’aplicació definitiva. Per poder disposar-ne, cada persona necessitarà un codi d’activació que ATM enviarà per correu electrònic, prèvia petició de participació. Aquesta prova també està destinada a 4.000 usuaris.

La crida a la participació per descarregar l’aplicació es realitzarà a través dels canals oficials habituals de l’ATM de Barcelona.

Incorporació progressiva de funcionalitats i participants

Les proves aniran superant etapes, a mesura que es confirmi que les funcionalitats que es van provant són exitoses. També es procedirà de forma similar amb el volum de persones que formin part d’aquest primer contacte,  que anirà augmentant i anirà incorporant persones voluntàries i col·lectius provadors.

A  partir  del  12  de  juliol  i  un  cop  verificada  la  funcionalitat  de  validació,   es  provaran  noves funcionalitats. Les dates de cada fase dependran de la superació satisfactòria de la fase prèvia i, per aquest motiu, s’anunciaran a través dels canals propis de l’ATM i dels operadors.

Més informació a la nota de premsa de l’ATM.

Darrera modificació
dimecres, desembre 15, 2021 - 13:50
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/comencen-proves-de-t-mobilitat-amb-usuaris-de-lentorn-mobile-world-congress