22.06.2021
Autor
Premsa TMB

La xarxa de metro recupera el servei continuat de les nits de dissabte a diumenge

Subtítol

S’adapta l’horari de funcionament del suburbà els caps de setmana a la reactivació de l’oci nocturn

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) adequarà a partir d’aquesta setmana el servei de la xarxa de metro de manera que les nits de dissabte a diumenge els trens circularan tota la matinada sense interrupció. S’adaptarà així la disponibilitat del transport públic de més capacitat de l’àrea de Barcelona a la reactivació de l’oci nocturn i es recuperarà l’horari de funcionament que era l’habitual abans de la crisi sanitària: de 5 del matí a la mitjanit de diumenge a dijous, fins a les 2 els divendres i vigílies de festa, i non-stop els dissabtes.

Aquesta setmana, per tant, hi haurà dues nits de servei continuat a la xarxa de metro: la de Sant Joan, ja anunciada, i la del dissabte 26 al diumenge 27. Si es manté la millora de la situació sanitària i l’aixecament de restriccions, a partir d’ara el servei continuat es repetirà cada dissabte i també les nits de gran mobilitat: Cap d’Any, Sant Joan, Festes de Gràcia i la Mercè.

Des del final de l’estat d’alarma, el 9 de maig passat, TMB ha anat adaptant el seu servei per atendre les necessitats dels usuaris dins l’àmbit del sistema coordinat per l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona. Inicialment es va allargar l’horari dels divendres i dissabtes fins a la 1 de la matinada, i des de primers de juny s’hi va afegir una hora més, fins a les 2.

Rosa Alarcón: transport segur i sostenible

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha relacionat el restabliment del servei continuat de metro dels caps de setmana amb “la necessitat de proporcionar alternatives de transport segur i sostenible per a totes les necessitats de mobilitat, també per als desplaçaments de lleure”. “Per fer front a les crisis ambiental i social i per motius d’equitat cal que el transport públic augmenti la disponibilitat i es mantingui com l’opció preferida dels barcelonins per als desplaçaments motoritzats els caps de setmana igual que els feiners”, ha comentat.

Per això i per continuar avançant en la recuperació de la confiança de la ciutadania, “el metro tona a l’horari habitual i alhora manté les mesures de prevenció de contagis implantades l’últim any que suposen un esforç important”. “Cal que les persones usuàries responguin amb confiança i també amb responsabilitat, perquè hem de recordar que continua sent obligatori l’ús correcte de la mascareta dins dels transports públics”.

Darrera modificació
22.06.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/xarxa-de-metro-recupera-servei-continuat-de-nits-de-dissabte-diumenge