22.06.2021
Author
Premsa TMB

Afectacions al servei per les obres de millora de l’estació de metro de Trinitat Nova (L4 i L11)

Subtítol

A partir de l’1 de juliol i fins al setembre, s’interromprà el servei de la L4 entre Via Júlia i Trinitat Nova i de tota la L11. Mentre duri l’alteració, s’habilitarà un servei especial d’autobusos per cobrir el recorregut

A partir de l’1 de juliol i fins al setembre, l’estació de metro de Trinitat Nova de la L4 i la L11 quedarà fora de servei per l’execució de les obres de modernització i millora que el Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori té en marxa, amb una inversió de 10 MEUR. En conseqüència, quedarà interromput el servei de la L4 entre Via Júlia i Trinitat Nova fins al 31 d’agost i de tota la L11 entre Trinitat Nova i Can Cuiàs fins al 12 de setembre. Mentre duri aquesta afectació, s’habilitarà un servei d’autobús especial.

Des del febrer passat, estan en execució els treballs per a millorar l’estació de metro de Trinitat Nova (Barcelona), i la seva cua de maniobres. Aquests treballs permetran separar l’operació de l’L4 i l’L11, línia que també dona servei al municipi de Montcada i Reixac, i optimitzar els moviments dels trens. L’objectiu és incrementar les freqüències de l’L4 en hora punta, d’una banda, i permetre la conducció automàtica de l’L11 en tot el traçat, de l’altra. 

Alteració del servei

L’execució del gruix d’aquesta obra requereix afectar el servei de metro en aquestes línies fins al setembre vinent. Aquesta alteració s’ha concentrat en el mínim de temps i s’ha planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per a reduir les possibles molèsties a les persones usuàries.

Concretament, les afectacions del servei seran:

  • Des de dijous 1 de juliol fins al dimarts 31 d’agost (tots dos inclosos), estarà fora de servei l’estació terminal de la línia 4 de metro a Trinitat Nova. Per tant, en aquest període l’estació de Via Júlia serà final de línia provisional. El servei de metro a Trinitat Nova de l’L3 i a la resta de la línia 4, entre Via Júlia i La Pau, funcionarà amb normalitat.
     
  • Paral·lelament, des del dijous 1 de juliol fins al diumenge 12 de setembre (tots dos inclosos), estarà fora de servei tota la línia 11 de metro (Trinitat Nova - Can Cuiàs); per tant estaran tancades les estacions de Trinitat Nova, Casa de l’Aigua, Torre Baró / Vallbona, Ciutat Meridiana i Can Cuiàs.
     

Per reduir les possibles molèsties a les persones usuàries durant l’afectació, s’habilitaran autobusos llançadora que funcionaran amb el mateix horari de metro i una capacitat equivalent. De l’1 de juliol al 31 d’agost, el bus especial connectarà les estacions de Via Júlia i Can Cuiàs, en substitució dels trams tancats de la L4 i la L11. De l’1 al 12 de setembre, període en què només estarà vigent el tall de la L11, el bus especial modificarà el recorregut i connectarà Trinitat Nova i Can Cuiàs, amb parada a les estacions afectades pel tall.

Com a altres alternatives de transport a la zona de Nou Barris, també es podrà utilitzar la línia 3 de metro (connexió a Trinitat Nova), les línies regulars de bus de TMB D50, H2, 62, 76 i 180 que fan el trajecte totalment o parcialment entre les estacions afectades pel tall i la xarxa ferroviària de Rodalies amb connexió a Torre Baró.

Abans i durant els primers dies de les afectacions a les línies 4 i 11 de metro, hi haurà presència d’informadors a les estacions afectades, per orientar els ciutadans sobre els millors recorreguts alternatius. A més, la ciutadania també rebrà informació a les estacions de metro i als canals de comunicació habituals.

Execució del gruix de l’obra

Durant el període  d’afectació al servei, s’executarà el gruix de l’obra, amb actuacions com el canvi de configuració i renovació de vies a la zona de la cua de maniobres, el perllongament de l’andana i la instal·lació de portes d’andana per a l’L11, l’execució d’una nova sortida d’emergència, l’adaptació de la connexió entre vestíbul i andana a la nova configuració i les tasques d’instal·lacions i sistemes de senyalització i seguretat corresponents. Es preveu finalitzar tota l’actuació durant la tardor vinent.

Darrera modificació
25.06.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/afectacions-servei-obres-de-millora-de-lestacio-de-metro-de-trinitat-nova-l4-l11