Autor
Redacció

Una mirada 150 anys enrere: Madrid commemora la primera línia de tramvia

La primera línia de tramvia de Madrid (que circulava entre el barri de Salamanca i el de Pozas) va ser testimoni dels fets històrics compresos entre el regnat d'Isabel II i els primers 70 del segle XX. Els tramvies van ser un transport públic molt utilitzat. Tant, que fins i tot han deixat una frase feta per al castellà (no només a Madrid). L'expressió más chulo que un ocho identifica les persones que van molt mudades i segures de si mateixes, i prové dels chulapos que viatjaven en el vehicle número 8 per anar a un conegut ball a l'aire lliure.

Aquella primera línia es va inaugurar el 31 de maig del 1871 i ara es pot visitar l'exposició virtual que en commemora la data. S'hi han aplegat prop de 200 fotografies i més de 20 documents textuals procedents de l'Arxiu Regional de la Comunitat de Madrid i de l'Arxiu Històric de Protocols de Madrid.

Les imatges (que formen part de diferents fons fotogràfics) aporten una rica informació sobre els antecedents del tramvia, les primeres companyies, la construcció d'infraestructures, etc., però també sobre com eren la vida, els vestits o l'arquitectura a Madrid des de la segona meitat del segle XIX.

Darrera modificació
divendres, juny 25, 2021 - 08:08
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/mirada-150-anys-enrere-madrid-commemora-primera-linia-de-tramvia