19.06.2021
Author
Premsa TMB

El Barcelona Bus Turístic tornarà a funcionar a partir del 2 de juliol

Subtítol

El servei dels autobusos de dos pisos reactiva les rutes vermella i blava per ajudar els visitants a descobrir els principals atractius de la ciutat

El Barcelona Bus Turístic, operat per TMB en associació amb Turisme de Barcelona,  reprendrà el servei el 2 de juliol vinent. Després de més d’un any d’interrupció a causa de la crisi sanitària, les rutes vermella i blava tornaran a fer diàriament els seus recorreguts habituals pels principals punts d’interès de la ciutat per oferir el privilegiat punt de vista elevat, des del pis superior dels autobusos descoberts, a totes les persones que volen gaudir dels atractius culturals i comercials de Barcelona fent servir un transport pràctic i sostenible.

El reinici del servei del Barcelona Bus Turístic es porta a terme coincidint amb el relaxament de les restriccions de la mobilitat interna i internacional, que permet la reactivació de l’activitat turística, cultural i de lleure. Inicialment, els autobusos turístics circularan a partir de les 9 del matí i faran les últimes sortides a les 7 de la tarda, amb intervals de 20-30 minuts. Com en tots els transports públics, serà obligatori l’ús de la mascareta facial a bord. Funcionarà el sistema d’audioguia en 16 idiomes i en cada vehicle hi haurà una persona per a la informació i l’atenció als usuaris.

Dues rutes per combinar

Les rutes vermella i blava són les històriques del Barcelona Bus Turístic i es poden combinar fàcilment, ja que tenen parades comunes per fer intercanvi a l’eix de la plaça Catalunya i el passeig de Gràcia. La ruta vermella inclou a més parades al Parc de la Ciutadella, la Diagonal, l’Estació de Sants, Montjuïc i el Port Vell, entre d’altres, mentre que la blava és perfecta per visitar la Sagrada Família, Gràcia, el Tibidabo, Pedralbes i el Camp Nou.

Els bitllets per fer servir el Barcelona Bus Turístic un o dos dies a partir del divendres 2 de juliol s’han posat ja a la venda al mateix web (https://www.barcelonabusturistic.cat/ca) i als punts habituals. Els pròxims dies es donaran a conèixer promocions especials dissenyades per al període de rellançament.

Originat el 1987 com un servei específic per proporcionar transport col·lectiu a les persones que volen conèixer la ciutat al seu aire, el Barcelona Bus Turístic ha viscut diferents etapes i evolucions, sempre a partir del bitllet forfet o sistema “puja i baixa”, en què Barcelona ha estat pionera entre les grans ciutats europees. La peculiaritat d'aquest bitllet és que el viatger pot baixar i fer les visites que consideri a l'entorn de cada parada i, a continuació, pot tornar a pujar i reprendre el recorregut, gràcies al pas regular dels vehicles i la bona ubicació de les parades. Això permet que l'usuari pugui planificar l’estada a la ciutat de manera independent i personalitzada, un objectiu que es manté tot i el llarg parèntesi de la pandèmia.

 

Un bus turístic davant del recinte modernista de Sant Pau / Foto: Pep Herrero (TMB)
Darrera modificació
27.06.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/barcelona-bus-turistic-tornara-funcionar-partir-2-de-juliol