Autor
Carme Becerra

Una solució tecnològica per fer més atractiva l’espera del bus guanya el repte de TMB

Un equip d’alumnes de l'Institut Francesc Ferrer i Guàrdia, de Sant Joan Despí, ha proposat la idea vencedora dins la tercera edició del Metròpolis FPLab.

TMB ha estat una de les nou empreses que han volgut desafiar estudiants de Formació Professional a la tercera edició del Metròpolis FPLab. El projecte l'impulsen l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional, amb la intenció de posar en valor el talent de l'alumnat d'FP apropant-lo al món laboral.

En aquest segon any de participació de TMB, el repte l'havien proposat la Direcció de la Xarxa de Bus i l'Àrea de clients, i consistia a millorar l'experiència dels usuaris a les parades d'autobús. 27 equips d'estudiants van presentar una proposta i, des del passat novembre, han rebut seguiment per part de la Direcció de Bus i el Departament d'Innovació.

Pantalles tàctils a les parades

Les aproximacions dels estudiants van ser molt variades i creatives. El jurat va decidir apostar pel projecte TMB Live, una pantalla interactiva dissenyada per reduir el neguit de les parades de bus i distreure els usuaris, que busca fer més atractiu l'ús del transport públic. El mitjà per aconseguir-ho, instal·lar pantalles tàctils de 32 polzades a les marquesines de la xarxa, a través de les quals es podrà accedir a diferents aplicacions: TMBMusic, TMBWeather o TMBTranslator, entre d'altres.

Els quatre membres de l'equip guanyador de l'Institut Ferrer i Guàrdia, de Sant Joan Despí, expliquen que aquestes aplicacions volen millorar l'experiència d'usuari i impulsar l'ús del transport públic a través de la tecnologia. La casualitat ha volgut que en les dues edicions en què ha participat TMB, l'equip guanyador estudiï en aquest centre de Sant Joan Despí.

En els propers mesos, els alumnes gaudiran del seu premi al certamen, que els permetrà viure el dia a dia d'una empresa. Tindran l'oportunitat de desenvolupar la seva idea a TMB, gràcies a una beca formativa cofinançada amb l'AMB.

Darrera modificació
dijous, juny 17, 2021 - 11:56
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/solucio-tecnologica-fer-mes-atractiva-lespera-bus-guanya-repte-de-tmb