Autor
Carme Becerra

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat i TMB subscriuen un conveni de col·laboració

L'acord entre la CCAR i la Fundació TMB aposta per fer visibles les accions de la Comissió en favor dels drets humans, especialment, els relacionats amb el gènere, l'orientació sexual i la identitat de gènere.   

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) és una entitat sense ànim de lucre que busca respondre, de forma integral, a les dificultats que afronten les persones migrades a Catalunya, alhora que posa el focus sobre el dret d'asil i els desplaçaments forçats que es produeixen a causa de greus vulneracions dels drets humans. El conveni que CCAR i la Fundació TMB han signat permetrà que la Fundació doni suport a les accions de sensibilització i promoció dels drets de les persones refugiades que porta a terme l'organització.

L'acord es concretarà en la cessió d'espais, físics i publicitaris, a la CCAR (per exemple, per realitzar una activitat cultural a l'Espai Mercè Sala) i en la difusió de peces promocionals al MouTV. Diverses d'aquestes accions estaran lligades a campanyes de la Comissió per a la conscienciació sobre les vulneracions i discriminacions que pateixen aquestes persones per motius de gènere, d'orientació sexual o d'identitat de gènere, un tema molt present en les accions desenvolupades per la Fundació. 

Un altre vessant del conveni suposarà la realització conjunta entre les dues entitats de tallers educatius, adreçats a les persones usuàries de la CCAR,  per al coneixement dels recursos del transport públic. L'acord ha estat signat pel director de la Fundació TMB, Santiago Torres, i pel president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, Miguel Pajares, i tindrà una vigència de dotze mesos.

La col·laboració ja s'està duent a terme amb motiu del Dia Mundial dels Refugiats, el 20 de juny vinent, a través del MouTV.

Darrera modificació
dimarts, juny 15, 2021 - 12:11
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/comissio-catalana-dajuda-refugiat-tmb-subscriuen-conveni-de-collaboracio