Autor
Redacció

La Cuca de Llum, un nou funicular que potencia l’accés al Tibidabo en transport públic

La plaça Doctor Andreu, que la línia 196 de bus de TMB serveix cada 15 minuts, es converteix en la porta preferent del parc d’atraccions.

Dissabte va fer els primers viatges el nou funicular Cuca de Llum que connecta la plaça del Doctor Andreu amb el cim del Tibidabo i el parc d’atraccions, amb l’assistència de l’alcaldessa, Ada Colau, i altres autoritats. Segons va informar l’empresa municipal B:SM, amb el modern tren de muntanya es recupera un transport emblemàtic per a Barcelona i es reordena el transport a la muntanya per aconseguir una mobilitat més sostenible. Neix amb una doble funció: ser la primera experiència del parc i el principal accés al cim.

La reforma ha suposat una renovació integral de la infraestructura ferroviària, que inclou les estacions, la plataforma de via (que ara és de 1.400 mil·límetres d’amplada) i la substitució de la catenària per un tercer carril, que ha permès que els nous vehicles tinguin més alçada i, per tant, més espai interior. Els dos trens són de conducció automàtica.

Pla estratègic de mobilitat i medi ambient

La renovació del funicular del Tibidabo s’emmarca en un pla estratègic que té com a principals objectius la consolidació del transport col·lectiu com a mitjà d’accés preferent, garantir el dret a la mobilitat a totes les persones i disminuir les emissions contaminants. La previsió és que d’aquí cinc anys hi hagi una reducció de gairebé 1.500 tones de CO2, un 23%.

El pla vol augmentar la proporció de persones que accedeixen al cim en transport col·lectiu fins al 60%, reduint els desplaçaments en vehicle privat. Per aconseguir-ho s’ha establert un nou model de servei de llançadores, que canvien el seu recorregut per finalitzar a la plaça del Doctor Andreu, on es troba l’estació inferior del funicular i on es pot connectar cada 13-15 minuts amb la línia 196 de bus de TMB i en el futur amb el remodelat Tramvia Blau. Els visitants disposaran de tres línies de Tibibus amb punts de sortida diferents: l’Estació d’Autobusos Barcelona Nord, a prop del metro d’Arc de Triomf, l’aparcament B:SM de Sant Genís - Vall d’Hebron i la plaça Kennedy, un punt servit per autobusos de TMB i la línia L7 d’FGC.

Darrera modificació
dilluns, juny 14, 2021 - 08:05
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/cuca-de-llum-nou-funicular-que-potencia-lacces-tibidabo-transport-public