Autor
Redacció

Vuit conductors de bus de TMB bussejadors treuen 300 quilos de deixalles del fons marí

El canal televisiu local betevé, entre d’altres mitjans, es fa ressò i segueix la neteja del grup voluntari de bussejadors liderat per Israel Arribas, conductor de la línia de bus H2. Queda clarament visibilitzat el problema de la contaminació marina. Els submarinistes voluntaris han recuperat un maniquí de guix, una roda de camió, tanques d’obres, molts plàstics i envasos, bateries i centenars de mascaretes.

La iniciativa mediambiental i solidària, que va comptar amb el patrocini de TMB i la col·laboració de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS) i el suport logístic de SubLimits Diving Center, va ser portada a terme ahir dimecres, a la zona de banys del Fòrum de Barcelona per submarinistes del club de busseig Helisub, del qual és president Arribas i que té una cinquantena d’empleats de Bus i Metro entre els seus integrants. Han recorregut 400 metres lineals de platja, entrant fins a uns 100 metres mar endins. En quatre hores han aconseguit extreure més de 300 quilos de deixalles i, tot i així, confessaven neguitosos: “No hem extret ni una quarta part del que hi ha”. Però ells mateixos s’animaven a repetir l’experiència: “no serà l’única vegada, hi tornarem!”

Un cop fora de l’aigua, operaris de Barcelona Neta s’han encarregat de classificar tots els residus per al reciclatge. Tot i no ser el més vistós, aquest dimecres també han tret molts plàstics i envasos de l’aigua. Per als bussejadors, cal conscienciar la ciutadania de la necessitat de reciclar i llençar cada producte on toca.

Arribas adverteix que “hi ha molt de plàstic al mar” i que “ens mengem els microplàstics amb el peix”. A més, aquest submarinista i conductor de bus també fa una crida a l’administració per tal d’allunyar de la costa els abocaments de residus al mar. Reclama que “no es facin només a tres milles endins, sinó a 50 milles”.

Imatge
El grup de treballadors de TMB implicats en l'acció de neteja del medi marí / Foto: Pep Herrero (TMB)

El grup de treballadors de TMB implicats en l'acció de neteja del medi marí / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dimarts, novembre 16, 2021 - 20:26

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/vuit-conductors-de-bus-de-tmb-bussejadors-treuen-300-quilos-de-deixalles-fons-mari