Autor
Rosa Avis

Bussos voluntaris liderats per un conductor de TMB netejaran el fons marí del Fòrum

Vuit submarinistes d'Helisub, club integrat per empleats de Bus i Metro, preveuen submergir-se demà 100 metres mar endins al llarg de 400 metres lineals de platja per treure deixalles.

Un conductor de bus de TMB, submarinista titulat, Israel Arribas, promou la neteja del fons marí a la zona de banys del Fòrum de Barcelona. El club de busseig Helisub, del qual és president i que compta amb una cinquantena d’empleats de Bus i Metro entre els seus integrants, engega aquesta iniciativa mediambiental i solidària que tindrà lloc demà al matí, amb el patrocini de TMB i la col·laboració de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques i de SubLimits Diving Center.

Vuit bussejadors voluntaris netejaran de deixalles uns 400 metres lineals de la platja del Fòrum de Barcelona, entrant uns 100 metres mar endins. Són membres d’Helisub, el club de busseig que presideix Arribas i integren empleats de TMB, i de SubLimits Diving Center, que posa tot el suport organitzatiu necessari tant a nivell de personal, amb instructors que hi participen, com material, amb totes les eines i instal·lacions que calen. És la primera recollida de deixalles que promouen, però estan tan il·lusionats que pensen que no serà l’única, que en faran més.

Israel preveu la neteja difícil: “En una primera inspecció a la zona hem vist fins i tot una bicicleta”. També compten a trobar llaunes, plàstics, neumàtics... i un residu que ha vingut amb la Covid-19: mascaretes. Aquestes recollides de deixalles del fons marí requereixen seguir unes normes de seguretat, tramitar permisos i tenir assegurances; també cal seguir un protocol per poder fer una avaluació sobre els residus identificats al mar i separar-los adequadament en diferents contenidors.

L’equip de voluntaris és conscient que no podran netejar tota la zona preestablerta però confien que la seva tasca ajudi, si més no, a conscienciar la ciutadania i a visibilitzar el problema de la contaminació del Mediterrani, cada cop més brut, que molta gent desconeix. “Hi ha molt de plàstic al mar; els microplastics passen a la cadena alimentària, passen a nosaltres, ens els mengem amb el peix”, adverteix Israel. El submarinista i conductor de bus fa una crida: “Les administracions competents haurien de treballar perquè els abocaments de residus al mar no es féssim només a tres milles endins sinó a 50 milles”.

Israel Arribas té 48 anys, és pare de família i és conductor d’autobús de TMB des de l’any 2006; el podem trobar qualsevol tarda conduint a la línia H2. La passió pel busseig (va fer el servei militar a la unitat de bussejadors de la Marina espanyola i va ser professional en llicenciar-se) el va portar a fundar l’any 2015 el club Helisub, del qual en formen part una cinquantena d’empleats de Metro i Bus. El boca-orella va ser la publicitat per aconseguir que els aficionats a la immersió de la plantilla s’adherissin a aquest club de diving.

Darrera modificació
dimecres, maig 26, 2021 - 08:01

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/bussos-voluntaris-liderats-conductor-de-tmb-netejaran-fons-mari-forum