Autor
Redacció

Lluís Alegre (Emergències del Transport): “Al metro es renova l'aire cada dos minuts i mig”

Lluís Alegre, coordinador del Grup Operatiu del Comitè d'Emergències del Transport Públic, explica com s'han pres les decisions per fer front a la Covid-19 en aquesta videoentrevista de l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità). Alegre fa resum del 2020, que valora com un any de reptes i en què destaca la feina del personal de la xarxa de transport públic.

A l'inici de l’entrevista, Alegre explica la feina de coordinació que ha suposat fer front a la pandèmia: “Havíem d'aprendre a treballar en equip d'una manera continuada amb persones noves que en alguns casos no coneixies, estem parlant de metges, del PROCICAT, Mossos d'Esquadra, i a partir d'aquí elaborar propostes ràpides, efectives”.

Entre les diferents mesures de prevenció pel coronavirus portades a terme per TMB,  Alegre valora molt positivament i utilitza com a exemple per evitar aglomeracions l'oferta superior a la demanda que hi ha al servei de metro: “Amb els nous vehicles que estan arribant, en el cas del metro, estem per sobre del 100%”. Ho fa també en parlar de neteja i higiene al transport col·lectiu: “Ara mateix al metro cada 2 minuts i mig es renova tot l'aire”, destaca.

Sense deixar de banda el transport públic, no només com a servei segur sinó també essencial, Alegre considera que ho és pel personal que hi ha al darrere i parla d'èxit col·lectiu. Fent memòria del 2020, Alegre manifesta: “Porto dintre del meu cor un record increïble dels professionals de la mobilitat, els conductors i conductores, els que estan treballant en els centres de control, perquè tothom ho estava donant tot”.

Al llarg d'aquesta peça audiovisual, el coordinador Lluís Alegre fa un relat que va del passat, amb les dificultats inicials per falta de materials bàsics com les mascaretes per al personal de tot el sistema de transport metropolità de Barcelona, passant pel present, amb una oferta superior a la demanda per evitar aglomeracions i uns estrictes protocols de neteja i higiene, i mirant cap al futur, que no pot ser sinó optimista: “Jo estic convençut que recuperarem la confiança i la demanda a poc a poc perquè és així com sortirem de la pandèmia. La gent ha descobert i entén que el transport públic, en el moment més difícil, estava portant els treballadors essencials d'una manera molt efectiva”.

Darrera modificació
dijous, maig 6, 2021 - 08:31
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lluis-alegre-emergencies-transport-metro-es-renova-laire-cada-dos-minuts-mig