Autor
Redacció

Així va ser la construcció del metro de Madrid un segle enrere

El recent centenari de Metro de Madrid (es va inaugurar el 17 d'octubre del 1919) ha suposat que apareguin llibres i altres continguts que el celebren des de diferents mirades. És el cas de 100 años de la línea Norte-Sur: De la Puerta del Sol al Puente de Vallecas (Origen y desarrollo del Metro de Madrid), d'Antonio Martínez Moreno, que s'ha publicat a l'abril.

La monografia s'ocupa de la construcció de les línies del suburbà madrileny Sol-Atocha i Atocha-Vallecas, incloent abundant material gràfic per comprendre l'evolució dels treballs i la seva influència en el futur de Madrid.

El llibre recorda com les primeres obres (retratades en un llibre anterior per l'autor) van tenir continuïtat mitjançant l'allargament de la línia fins a l'estació d'Atocha, una prolongació que va culminar tot just fa cent anys. Des d'allà, es va continuar fins a Vallecas, una important zona obrera de la capital madrilenya.

Antonio Martínez també tracta qüestions que interessaran als aficionats al ferrocarril, com l'evolució del material mòbil. Així mateix, posa el focus en qüestions arquitectòniques i de disseny de les estacions i d'altres edificis auxiliars.

Darrera modificació
dimarts, maig 4, 2021 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/aixi-va-ser-construccio-metro-de-madrid-segle-enrere