Autor
Rosa Avis

Millora i reforç del paviment en més de 3.000 metres quadrats de carril bus

L'objectiu, amb un pressupost superior a 1,1 milions d'euros, és actuar en els trams més deteriorats  millorant el ferm per guanyar en comoditat per als usuaris, velocitat comercial i seguretat en la conducció.

Els darrers anys la xarxa d'autobús ha experimentat diverses millores, entre les quals la implantació de la Nova Xarxa de Bus, la reordenació de la xarxa convencional i l'aposta pel bus a demanda, que han permès desenvolupar i potenciar aquest mitjà de transport públic. Aquest increment i progressió del servei han provocat que el paviment d'alguns carrils bus de la ciutat s'hagi vist deteriorat per un major ús i freqüència de pas dels autobusos, derivat de l'augment de línies, així com també per la circulació de vehicles de majors dimensions.

Per donar resposta a aquesta situació, i amb l'objectiu de millorar el servei als usuaris, la velocitat comercial dels autobusos i la seguretat en la conducció, la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte constructiu d'actuacions de reforç de carril bus 2020-2021, amb un pressupost d'1.145.392€.

En concret, es faran actuacions per reparar i millorar trams de la plataforma i l'asfalt de diversos carrils bus de la ciutat, per eliminar riscos per a la ciutadania. Així, hi haurà treballs en més de 3.000 metres quadrats de paviment en nou trams de carril bus. Entre les actuacions a fer hi ha demolicions, pavimentacions, senyalització vertical i abalisament. L'objectiu és aconseguir una mobilitat més segura, eficient, sostenible i saludable, en línia amb el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, assegura que “es tracta d'una actuació necessària que va en la línia de seguir situant el transport públic entre les nostres principals prioritats”. “Millorar els carrils bus ens permet optimitzar la conducció dels vehicles, fent-la més eficient, més competitiva i més segura, i oferir alhora una millor experiència de viatge”, ha afirmat.

Les tasques de millora començaran el mes de setembre i duraran quatre mesos. En total s'intervindrà sobre 3.099 metres quadrats de paviment repartits entre 9 trams de carril bus de la ciutat, tots en vies principals com són la Gran Via de les Corts Catalanes, el passeig de Sant Joan, l'avinguda Diagonal, el carrer Mallorca, el carrer Rosselló i el carrer Sepúlveda.

Aquesta intervenció arriba després que el 2020 Barcelona hagi donat un fort impuls a la millora de la infraestructura de carrils bus de la ciutat per tal de millorar aquest servei de cara als usuaris. Durant l'any passat es van dur a terme un total de 23 actuacions, entre les quals segregacions de carrils bus, així com modificacions, ajustos i creació de nous trams.

Més informació a la nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dimarts, maig 4, 2021 - 08:05
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/millora-reforc-paviment-mes-de-3000-metres-quadrats-de-carril-bus