Autor
Oriol Pàmies

La lluita anti-Covid en xifres: més de 34.000 litres d'hidroalcohol per a la higiene de mans

En un any TMB ha destinat 441.650 hores a les feines addicionals de neteja i desinfecció a les xarxes de metro i autobusos per prevenir els contagis.

L’esforç realitzat des de fa un any pels operadors de transport públic per mantenir el servei en funcionament i alhora contenir els contagis de Covid-19 ha estat ingent. A les xarxes de TMB, les més utilitzades, les mesures de prevenció es tradueixen en xifres de gran volum.

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, es van instal·lar dispensadors de gel desinfectant a la xarxa de metro per ajudar a mantenir una bona higiene de mans per part dels usuaris. En un any (fins al març passat), TMB ha adquirit 34.330 litres de solució hidroalcohòlica per reomplir els 241 dispensadors col·locats pels mecànics de manteniment d'infraestructures de Metro en estacions i intercanviadors on la normativa sanitària els ha fet obigatoris com a complement de la neteja amb aigua i sabó que els viatgers puguin fer al punt d’origen i la destinació.

Garantir una neteja a fons dels vehicles i les instal·lacions ha estat una preocupació constant. Fins i tot després que els experts han relativitzat el paper de la tranmissió del coronavirus per contacte, les autoritats sanitàries insisteixen en la necessitat d’actuar sobre les superfícies més tocades. Així, els equips de neteja han fet 352.450 hores addicionals l’últim any per a la desinfecció dels trens i les estacions de metro, mentre que la desinfecció dels autobusos ha comportat una dedicació extra de 89.200 hores. En total, 441.650 hores de feina extra.

La reacció de TMB a l’emergència sanitària no sols va ser ràpida, sinó també ben planificada, com indica la certificació d’espai segur atorgada per Applus Certification el juliol del 2020 després d’auditar protocols de desinfecció, organització i atenció al client a les xarxes de metro i autobusos. En conjunt, les mesures de prevenció i contenció de la pandèmia van originar una despesa no prevista de 16,1 milions d’euros l’any passat.

Darrera modificació
dilluns, abril 26, 2021 - 08:57
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lluita-anti-covid-xifres-mes-de-34000-litres-dhidroalcohol-higiene-de-mans