Autor
Redacció

D'on venen els noms de les estacions de metro? Una resposta en cinc capítols

https://twitter.com/historiesdebcn/status/1380230103691628548?s=20

Els que viatgem en metro incorporem a la nostra vida quotidiana tot un seguit de noms d'estacions sense pensar-hi. Quedem citats a la sortida de tal estació de metro, aconsellem baixar en tal o tal altra per arribar a un lloc determinat... Però sabem d'on venen aquests noms, a què o qui fan referència?

El blog  Històries de Barcelona publica una sèrie d'articles dedicada a l'origen del nom de les estacions de metro. De moment n'ha publicat cinc dedicats a les línies convencionals: L1, L2, L3, L4 i L5. Tot un viatge a bona part de la xarxa de metro per descobrir els llocs i personatges que han donat lloc a les seves estacions.

Alguns d'aquests noms d'estacions fan referència als barris (Les Corts, Penitents, Poble Sec, Torrassa, Llefià, Fondo, Poblenou...) o als polígons d'habitatges (Bellvitge, Canyelles...) als quals donen servei, d'altres a edificis singulars (Sagrada Família, Liceu, Drassanes...), equipaments (Hospital Clínic, Zona Universitària...), places o passejos on estan ubicades (plaça Catalunya, Passeig de Gràcia, Plaça de Sants...) però també personatges rellevants de la història o la cultura; per exemple, tenim tota una reina (Maria Cristina), poetes (Verdaguer, Maragall), un músic (Pep Ventura), un diplomàtic (Lesseps), un empresari altruista (Mundet). Però val més que entreu al blog; hi ha moltes més curiositats per tafanejar i ampliar coneixements. És l'ocasió de descobrir que l'estació de Rocafort no evoca el país del formatge on viu el ratolí Pérez, com creia potser algú durant la infantesa, sinó que fa referència al cabdill dels almogàvers Bernat de Rocafort.

Per cert, anteriorment el perfil de TMB a Instagram va dedicar una sèrie de publicacions als noms de les estacions de metro, que també recomanem.

Darrera modificació
dimecres, abril 28, 2021 - 09:26
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/don-venen-noms-de-estacions-de-metro-resposta-cinc-capitols