Autor
Carme Becerra

TMB repta estudiants d'FP en una jornada d'innovació de 24 hores de durada

La segona edició de la hackató 24h d'Innovació Barcelona se celebrarà el 15 i 16 d'abril en format virtual per ajustar-se als condicionants de la pandèmia.

TMB torna a ser una de les 24 empreses que proposen un repte d'innovació a 200 estudiants de Cicles Formatius. La 2a edició del 24h d'Innovació Barcelona, que organitza el departament d'Educació de la Generalitat, amb el patrocini de la Fundación Bankia para la Formación Dual, utilitzarà la Intel·ligència Artificial i les eines virtuals per salvar les restriccions de la pandèmia.

Aquesta hackató vol apropar el talent i les capacitats dels estudiants de Formació Professional a l'empresa. D'entre els 200 participants sortiran els 24 equips multidisciplinaris que donaran resposta a cadascun dels reptes, que no es desvelaran fins al moment d'iniciar el procés de creació de propostes, a les 10 hores del dijous 15 d'abril.

L'any passat, TMB va demanar idees per fer visible la imatge dels Músics del Metro, amb l'objectiu de potenciar la cultura a través de la música i els viatges en transport públic. Les companyies que llançaran les seves peticions als alumnes aquest any són de diversos sectors, com el transport, l'alimentació, la cultura o la salut.

De la idea al prototip

El 24h d'Innovació Barcelona concentra en la durada d'un dia un procés que inclou la presentació dels reptes, la formació dels equips (enguany, a través d'Eduteams, una eina desenvolupada per l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial, IIIA-CSIC), la generació d'idees, la creació i presentació de prototips i la decisió del jurat, que designarà un primer i un segon premi.

Entre els criteris que valorarà el jurat, l'originalitat de les propostes, les qualitats de sostenibilitat, la viabilitat o la rellevància de la solució, però també la capacitat de treballar en equip per a la resolució del repte. L’esdeveniment salvarà la distància física entre els membres dels 24 grups participants amb l'ús de Miro, una plataforma de tauler digital per al treball col·laboratiu.

A la primera edició, el segon premi

A més de participants de tot Catalunya, els Països Baixos i la Comunitat Valenciana hi aportaran nou estudiants cadascun com a país i comunitat autònoma convidats. Tots podran assistir a sessions formatives, tallers, visites, etcètera, a través dels seus avatars, i gràcies a una tecnologia de Dynamic 3D Audio.

La primera edició de l'esdeveniment es va celebrar a finals de l'any 2019. En aquella ocasió, l'equip que va entomar el repte de TMB va aconseguir el segon premi de la trobada. El 24h d’Innovació Barcelona finalitzarà el divendres 16 al migdia, amb el lliurament dels premis.

L'esdeveniment es podrà seguir en directe en un enllaç que es publicarà al web oficial.

Darrera modificació
dijous, abril 15, 2021 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-repta-estudiants-dfp-jornada-dinnovacio-de-24-hores-de-durada