Autor
Carme Becerra

TMB s’adhereix al Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible

L'acord, que vincula les administracions i la societat civil i econòmica, es marca com a objectiu últim que els accidents de trànsit no provoquin cap víctima mortal ni ferit greu l'any 2050. 

El Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible (PNMSS) 2021-2030 marca per a Catalunya un objectiu general: una mobilitat més segura, sostenible i saludable que culmini amb l'anomenada Visió Zero, és a dir, arribar a l'any 2050 amb la fita complerta que els accidents de circulació no provoquin cap víctima mortal o amb seqüeles greus.

TMB, com a principal operadora del transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona, s'ha sumat a aquest acord per contribuir a assolir els objectius estratègics que inclou el pacte: reduir el 50% les víctimes mortals l'any 2030 respecte del 2020; assolir la Visió Zero l'any 2050, en conductors i conductores que compleixin la normativa i utilitzin correctament els sistemes de seguretat circulant per carreteres d'alt estàndard de qualitat; promoure una mobilitat més sostenible, saludable, connectada i autònoma i millorar la qualitat de l'aire.

La promoció del transport públic

Per avançar en els objectius del PNMSS, els agents que hi participen (tots aquells implicats directament o indirectament en la seguretat viària) hauran de contribuir a respondre als nous reptes de mobilitat. Entre d'altres, facilitar la convivència i la seguretat dels usuaris dels diferents modes de transport, impulsar els modes no motoritzats, la mobilitat activa i el transport públic.

Altres punts a tenir en compte són el desenvolupament i la implantació de les noves tecnologies aplicades a la indústria de l'automoció, a les infraestructures viàries i als sistemes d'informació i gestió del trànsit. El Pacte també apunta cap al lideratge de la transició cap a una mobilitat cada cop més autònoma i connectada.

Al web del Servei Català de Trànsit es pot consultar el procés que s'ha seguit des que el Govern de la Generalitat va acordar impulsar el Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030, el juliol del 2019. 

Darrera modificació
dimecres, abril 14, 2021 - 08:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-sadhereix-pacte-nacional-mobilitat-segura-sostenible