Autor
Redacció

Campanya perquè el transport públic s'afermi com a eix de la mobilitat a l'àrea de Barcelona

La impulsen l'Autoritat del Transport Metropolità, les administracions i els operadors. Amb el lema ‘Un viatge segur’ s’aniran desgranant testimonis de treballadors i usuaris. 

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), en col·laboració amb les seves administracions consorciades —Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà— i els diferents operadors de l’àrea de Barcelona posen en marxa una campanya per posar en valor del servei de transport públic i la garantia de seguretat que ofereix també en temps de pandèmia.

L'acte de presentació de la campanya s’ha fet aquest migdia amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’ATM, Damià Calvet; la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Rosa Alarcón; el director de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Joan Maria Bigas; la presidenta de l'AMTU, Aurora Carbonell, i el director de l’ATM, Pere Torres.

La campanya, amb el lema Un viatge segur, començarà dimarts vinent, 13 d’abril, i recull les experiències personals de persones treballadores i usuàries del transport públic des que va començar la pandèmia de Covid-19. D’una banda, els treballadors —entre els quals els de TMB— expliquen en primera persona com van viure els moments més durs i els esforços que realitzen diàriament per fer del transport públic un espai segur. I de l’altra, les persones usuàries parlen de les impressions que els produeix viatjar en transport públic i per què se senten segures quan l’utilitzen.

Al llarg de les pròximes setmanes es difondran 20 vídeotestimonials breus i una sèrie de podcast, Històries del transport públic, que protagonitzen els mateixos testimonis de la campanya, en total 10 episodis amb una durada d’entre 3 i 5 minuts cadascun.

Tots aquests materials es podran obtenir a la pàgina d’aterratge de la campanya, on també es podran consultar diversos indicadors i recursos relacionats amb la gestió segura del transport públic, entre els quals l’Informe Covid del transport públic de l’àrea de Barcelona. Aquest informe recull les accions que l’ATM ha coordinat amb les administracions responsables del transport i les empreses operadores per fer front a la pandèmia posant el màxim focus en garantir la salut dels treballadors i treballadores, les persones usuàries i a la societat en general.

Les administracions consorciades han testimoniat també el seu compromís amb el transport públic a través dels seus representants.

Més informació a la nota de premsa de l’ATM.

Darrera modificació
diumenge, abril 11, 2021 - 11:37
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/campanya-perque-transport-public-safermi-com-eix-de-mobilitat-larea-de-barcelona