Autor
Redacció

Els germans fotògrafs que van deixar memòria gràfica del naixement del metro de Nova York

Lexington Avenue entre els carrers 105 i 106, Manhattan, 1913. Pierre P. Pullis / Col·lecció Lundin / New York Transit Museum
lexington_avenue_between_105th_and_106th_streets_manhattan_1913-10x15.jpg
Download this file (60.56 KB)

Es deien Pierre i Granville Pullis i poca cosa en sabem, de la seva vida, excepte el fet que eren fotògrafs i que, a principis del segle XX, van documentar els canvis de Nova York. Entre d'altres, un de fonamental: la construcció del metro.

El New York Transit Museum custodia bona part de l'arxiu dels germans i, a principis d'any, va organitzar una exposició amb fotografies del fons dels Pullis. Des del Museu diuen que, de fet, la col·lecció és tan ingent que donaria per a moltes mostres més.

Els Pullis van fotografiar el metro per encàrrec dels ens responsables de la construcció del suburbà. Van demostrar la seva perícia tècnica en milers d’imatges, però també la seva minuciositat (tornaven i retornaven a un mateix carrer per recollir l'evolució dels treballs, els canvis del paisatge...) i l'ull clínic per escollir el moment per disparar la càmera.

En aquest article d'Atlas Obscura trobareu més informació sobre aquests pioners de la fotografia documental. 

Darrera modificació
dijous, abril 8, 2021 - 08:10
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/germans-fotografs-que-van-deixar-memoria-grafica-naixement-metro-de-nova-york