Autor
Rosa Avis

Els números de l'activitat dels transports de TMB durant l'excepcional 2020

TMB ha donat a conèixer les principals xifres d'activitat de la companyia al llarg del 2020, un any marcat per la pandèmia. S'hi recullen indicadors de servei del metro, autobusos i transports d'oci, així com dades sobre vehicles, plantilla i moltes altres.

TMB ha publicat al seu compte de SlideShare i al web corporatiu les dades que resumeixen quina ha estat l'activitat de la companyia el 2020. Des del nombre de passatgers transportats per les diferents xarxes (metro, autobusos, transports d'oci) fins a la xifra de treballadors o les tarifes dels diferents títols de transport, en un any clarament marcat per la disminució de la mobilitat a causa de la crisi sanitària per la Covid-19. Lluny de les xifres rècord d'anys anteriors, amb caigudes comparatives de la demanda entorn al 40%, al metro es van registrar prop de 218 milions de validacions; la xarxa d'autobusos (incloent el Barcelona Bus Turístic) va registrar 115 milions de validacions. Paradoxalment, l'oferta al metro sí que ha estat rècord des del setembre, amb el nombre més alt de trens circulant.

De l'any passat cal destacar la constant renovació de la flota de bus amb vehicles nets, híbrids, de gas, elèctrics, amb un impuls a l'hidrogen com a energia de la nova mobilitat. Es tanca l'any amb un 66% dels busos de TMB movent-se amb energia neta i la previsió és que el 100%, el total de la flota, sigui verda el 2024. Tot això en un any en què, pel que fa a la xarxa de metro, es va inaugurar l'estació Zona Franca de la L10 Sud al febrer del 2020.

Aquesta és només una mostra del que es pot trobar al document de dades bàsiques que TMB publica anualment.

Darrera modificació
dimarts, març 30, 2021 - 09:14
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/numeros-de-lactivitat-transports-de-tmb-durant-lexcepcional-2020