Autor
Redacció

Per on passa el futur de la mobilitat? Els presidents de TMB i d'FGC responen

Una trobada organitzada pel RACC (dins dels Esmorzars de Mobilitat) ha servit perquè els presidents de TMB, Rosa Alarcón, i d'FGC, Ricard Font, raonessin sobre quines condicions s'han de donar per millorar la mobilitat dels ciutadans de Barcelona i la seva àrea.

En una conversa conduïda pel president del RACC, Josep Mateu, tots dos han coincidit en què per recuperar els usuaris perduts a causa de la pandèmia, el transport públic ha de guanyar atractiu, concretat en més oferta, millor servei i experiència de client. Només així es reduirà el nombre de persones que entren i surten de Barcelona en vehicle privat, un objectiu prioritari per avançar cap a una mobilitat més sostenible i unes ciutats més saludables.

Malgrat que tots dos presidents han explicat que algunes millores que ja s'estan desenvolupant no requereixen noves inversions, n'hi ha d'altres que depenen d'un finançament adient. Per aquest motiu, tant FGC com TMB han presentat diversos projectes als fons europeus (per exemple, per a la renovació de material mòbil al metro, la digitalització i la reconversió de la flota d'autobusos).

A la conversa hi han aparegut altres qüestions de futur, com la necessitat de facilitar la intermodalitat. El contingut complet de la trobada està recollit al número de març de la revista del RACC.

Darrera modificació
dilluns, març 22, 2021 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/passa-futur-de-mobilitat-presidents-de-tmb-dfgc-responen