Autor
Carme Becerra

Neix una trobada per promoure la igualtat d’oportunitats de la dona al sector industrial

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), virtual i gratuïta, l'organitzen el Consorci de la Zona Franca i la Fundación Incyde durant els dies 3, 4 i 5 de març.

Nou sessions de debat (centrades en el talent, la formació i el lideratge empresarial com a base per accelerar la igualtat de gènere) formen el programa de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), que organitzen el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundación Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles.

La trobada se celebrarà els propers 3, 4 i 5 de març (poc abans del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març) en directe en format virtual atenent les restriccions per la pandèmia. Les nou temàtiques que s'abordaran comparteixen la perspectiva de la igualtat de gènere.

Una cinquantena de persones reconegudes en diferents àmbits (política, economia, tercer sector social, etc.) debatran i llançaran propostes per millorar qüestions com l'alta direcció en femení, l'escassa presència de dones en carreres tècniques, les possibles diferències en la gestió de la mà d'homes i dones o com afavorir la incorporació de la dona a l'ecosistema start-up i la nova economia.

Agenda global i agenda local

La BWAW també retrà homenatge a les dones pioneres en la superació de rols de gènere, reunirà experts en governança mundial per tractar les perspectives en justícia social, equitat i salvaguarda del medi ambient, i inclourà un debat inspirador sobre la capacitat d'imaginar.

De fet aquesta primera edició de l'esdeveniment simultanieja els abordatges local i global. També es mira allò concret, el sector industrial, i allò global, amb els desafiaments per al futur recollits en els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Segons dades oficials, a Catalunya les dones no representen ni un terç del personal de la indústria, mentre que són més de la meitat de la força de treball al sector serveis.

El Consell de la Dona de la Zona Franca col·labora en l'organització de la Barcelona Woman Acceleration Week. Aquest organisme, el primer d'àmbit industrial, es va constituir el setembre del 2020, promogut pel CZFB juntament amb set empreses més del polígon, inclosa TMB.

Al web de l'esdeveniment es pot consultar el programa complet i registrar-se per accedir a la retransmissió en directe.

Darrera modificació
dilluns, febrer 22, 2021 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/neix-trobada-promoure-igualtat-doportunitats-de-dona-sector-industrial