Autor
Redacció

Rosa Alarcón: "Els usuaris han de tenir la certesa i la sensació que el transport és segur"

El digital El Español ha començat una sèrie d'entrevistes amb responsables de mobilitat de grans ciutats amb  amb Rosa Alarcón, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB.

En  la conversa es desgrana l'impacte de la crisi sanitària en el model de mobilitat i les polítiques aplicades per redreçar la situació. Passats els "primers tres, quatre mesos de situació anòmala", en què es va haver de dissuadir la mobilitat, "vam tornar a potenciar el transport públic, els desplaçaments a peu, la mobilitat sostenible de la mà de patinets i bicicletes...". Per això es van adoptar mesures com la priorització de l'autobús en 17 trams en què tenia dificultats, l'augment d'oferta de metro per sobre del 100%, la instal·lació de dispensadors de gel desinfectant en totes les estacions, el reforç de la neteja... "La nostra obsessió és que els usuaris tinguin la certesa, però també la sensació, que el transport públic és segur", resumeix. 

Pel que fa a l'objectiu de descarbonitzar la mobilitat, Alarcón recorda quea Barcelona la flota de transport públic de superfície està evolucionant cap a l'electrificació i que a curt termini s'estan fabricant 21 autobusos 100% elèctrics per sumar-los als 9 existents. "Però no ens quedem aquí, volem que TMB sigui tractor de l'hidrogen. A finals d'any tindrem els vuit primers autobusos amb aquesta tecnologia juntament amb una hidrogenera d'energia neta que estarà a punt al desembre de 2021", comenta.

Darrera modificació
dimecres, febrer 10, 2021 - 08:04
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/rosa-alarcon-usuaris-han-de-tenir-certesa-sensacio-que-transport-es-segur