Autor
Redacció

Aquesta parada de Suècia proposa esperar l'autobús en actitud relaxada

Cada línia d'autobús provoca una il·luminació en un color diferent a la parada / Foto: Samuel Pettersson, publicada a Dezeen
station-of-being-arctic-bus-stop-rombout-frieling-lab_dezeen_2364_col_5-opt.jpg
Download this file (69.35 KB)

Des de l’any 2019, la localitat sueca d’Umeå compta amb una parada d'autobús molt singular. La ciutat la va encarregar com a prototip amb motiu del Fòrum Àrtic de la Unió Europea que s'hi va celebrar.  

Els seus creadors (l’estudi d’Arquitectura Rombout Frieling Lab i els Instituts de Recerca de Suècia) l’anomenen l’estació d’ésser. Els objectius de disseny eren diversos: protegir la gent del vent i el fred del clima àrtic, fer més agradable l’espera i fomentar l’ús del transport públic com a forma de mobilitat sostenible.

Les fites s’aconsegueixen fent que els usuaris notin l’arribada del seu bus sense haver-ne d’estar pendents. Els passatgers poden recolzar-se embolcallats en una mena de beines de fusta i, quan arriba el vehicle, la infraestructura els avisa amb sons i llums de colors, diferents per a cada línia.

Segons sembla, la parada ha tingut èxit: durant les primeres dues setmanes es va detectar un augment d'ús del 35%. A més, segons explica la revista Dezeen, no és infreqüent veure gent meditant, abraçant-se a les beines o deixant passar un autobús per gaudir d'una estona més de relaxació.

Darrera modificació
dijous, febrer 11, 2021 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/aquesta-parada-de-suecia-proposa-esperar-lautobus-actitud-relaxada