Autor
Redacció

Una escultura de ferro en homenatge als obrers que van construir el metro

Hi ha centenars de peces artístiques distribuïdes per les 160 estacions del metro de Barcelona, però la periodista Inma Santos Herrera s'ha fixat en l'original escultura de ferro plantada al vestíbul secundari d'Universitat, al costat de l'accés per la ronda de Sant Antoni. Com diu al seu perfil d'Instagram dedicat a curiositats de la ciutat, es tracta d'un homenatge als obrers que van fer possible l'extensió de la xarxa de metro als anys 70 del segle passat.

Per això l'escultura estava inicialment a l'estació de Camp de l'Arpa de la línia 5, inaugurada el 1970. És obra de Pedro Delso, igual que dues escultures més, també de ferro, que va construir per a l'estació de Diagonal: una representa un guerrer brandant una llança i l'altra el personatge universal de Don Quixot. També és l'autor dels plafons de ceràmica que decoren l'estació Sagrada Família de la mateixa línia.

Per representar l'obrer del metro, Delso va recollir peces de ferro de maquinària vella i les va acoblar als tallers dels germans Vicente i Antonio Lloret Iborra. La figura impressiona: amb una mà aguanta una màquina perforadora i a l'espatlla hi du un pic.

Darrera modificació
dimecres, febrer 10, 2021 - 08:47
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/escultura-de-ferro-homenatge-obrers-que-van-construir-metro