22.01.2021
Author
Premsa TMB

Ampli suport de la plantilla de Metro a la pròrroga del conveni col·lectiu fins al 2022

Subtítol

Un 76,5% dels treballadors i treballadores han votat sí a la proposta en el referèndum celebrat ahir

La Direcció de TMB valora positivament l’exercici democràtic i la participació activa i cívica dels treballadors i treballadores de Metro en l’ampli suport obtingut per la pròrroga del conveni col·lectiu, que permetrà la millora de les condicions laborals i de la prestació del servei de transport a la ciutadania.

En la votació celebrada al llarg del dia d’ahir, 1.042 dels 1.361 votants (el 76,5%) de la plantilla de Metro van ratificar la proposta de pròrroga del conveni col·lectiu actual per als anys 2020-2022. El referèndum va ser convocat per cinc dels vuit sindicats que conformen la majoria del Comitè d’Empresa de Metro (UGT, CCOO, SU, CPTC i UTM), recollint la proposta final que la Direcció va formular en la reunió de la taula negociadora del dia 19 passat. Un 22,6% (308) van votar-hi en contra i es van registrar 7 paperetes nul·les i 4 en blanc.

La proposta de pròrroga de conveni aprovada preveu la revalorització salarial per als anys 2020, 2021 i 2022, el pagament actualitzat de la prima variable de prevenció de riscos laborals i la seva consolidació el 2022 en taules salarials, una reducció de 8 hores en la jornada anual a partir del 2022 i el manteniment de la jubilació parcial per als anys 2021 i 2022 amb les mateixes condicions pactades el 2020, entre d’altres millores.

La Direcció de TMB reafirma la seva disposició a aprofundir el diàleg amb el conjunt de la representació sindical, en el marc d’unes relacions laborals basades en el respecte mutu, la concertació i l’assertivitat.

L’acord assolit amb els sindicats garanteix una millora en les condicions laborals de la plantilla de Metro durant els tres anys de vigència. Alhora, donarà estabilitat al funcionament de l’empresa i permetrà continuar el procés de millora de la qualitat del servei de transport públic que la xarxa de metro presta a la ciutadania i que, en aquest moment de pandèmia, és més imprescindible que mai.

Darrera modificació
22.01.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/ampli-suport-de-plantilla-de-metro-prorroga-conveni-collectiu-fins-2022