Autor
Redacció

TMB participa en un projecte impulsat pel Banc Mundial per a la mobilitat a São Paulo

L'assistència tècnica, liderada pel departament de Negoci Internacional, se centrarà a aportar experiència en el funcionament de xarxes d'autobusos en cooperació amb l'operador local de la segona ciutat del Brasil.

TMB, en consorci amb Eurecat i les empreses d'enginyeria i consultoria MCrit, Ibergeo i Concremat, participa en un projecte impulsat pel Banc Mundial que té per objectiu identificar i proposar l'aplicació de noves tecnologies al complex sistema de mobilitat de São Paulo, la ciutat més poblada del Brasil, amb més de 12 milions d’habitants.

El projecte, plantejat com una assistència tècnica, està dividit en quatre fases principals: identificació de noves tecnologies lligades a big datamobility as a service; anàlisi del nou centre de control de bus que s'està projectant; aplicació de les noves tecnologies identificades en les fases anteriors al centre de control de bus, i proposta de model de mobilitat global aplicant totes aquestes dades i experiències per a la ciutat de São Paulo.

La funció principal de TMB dins del projecte, que lidera el departament de Negoci Internacional de l'empresa, és el coneixement que aporta com a operador de la xarxa d'autobusos i en aspectes de mobilitat global, com ara la tarifa integrada, cosa que farà que en el desenvolupament del projecte tingui una relació directa amb l'operador de transport públic de São Paulo, SPTrans.

Mobilitat com a servei

El projecte es planteja com un repte important per la complexitat que suposa la mobilitat en una ciutat com São Paulo i com una oportunitat per adquirir noves experiències i coneixements lligats a noves tecnologies i al concepte de mobility as a service (mobilitat com a servei, un nou paradigma en la mobilitat que integra tots els serveis i proveïdors de transport públic i de sharing i ofereix a l'usuari opcions de ruta, reserva i pagament adaptats a les seves necessitats.

Amb aquesta participació, TMB consolida la seva aposta pel desenvolupament de projectes arreu del món, que la posiciona com un referent internacional. L'empresa ha participat anteriorment en actuacions de disseny i millora de sistemes de transport d'Espanya, França, el Marroc, Algèria, Rússia, Aràbia Saudita, Argentina, Xile, Colòmbia, Panamà i el Perú.

Darrera modificació
dijous, gener 14, 2021 - 08:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-participa-projecte-impulsat-banc-mundial-mobilitat-sao-paulo