Autor
Redacció

La innovació europea en mobilitat té Barcelona com a centre d'operacions

El futur de la mobilitat ha de ser més sostenible i saludable. Amb aquesta màxima en ment naixia, a principis del 2019, l'EIT Urban Mobility, una iniciativa de la Unió Europea que inverteix en projectes innovadors i compta amb 48 socis (administracions, institucions i empreses) de 15 països. Aquest epicentre de la transformació de la forma de moure'ns a les ciutats europees està situat a la Torre Glòries, a Barcelona.

En un article al The New Barcelona Post, el director de l'EIT Urban Mobility per al sud d'Europa, Daniel Serra, explica els avantatges que la seu de l'organisme estigui a la ciutat. Les sinergies que es generen acaben revertint en el suport que reben projectes amb participació d'agents de Barcelona.

Així ha esdevingut, per exemple, amb el desinfectant per a superfícies (CD-Clean) que s'ha provat al metro i els busos de TMB. El producte, amb un efecte més durador i menys perjudicial per al medi ambient, podria acabar comercialitzant-se i fent-se servir als transports i altres espais públics, no només de Barcelona, sinó també de ciutats i països d'arreu, per combatre la Covid-19.

Trobareu més informació sobre els projectes i la tasca que desenvolupa l'EIT Urban Mobility a l'article original.

Darrera modificació
dimarts, gener 12, 2021 - 08:07
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/innovacio-europea-mobilitat-te-barcelona-com-centre-doperacions