Autor
Redacció

A licitació treballs de digitalització i seguretat de la xarxa de metro per als pròxims cinc anys

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació per a diversos treballs de modernització i millora de la digitalització de la xarxa de metro, amb la voluntat d’incrementar la seguretat i la fiabilitat del sistema, per un total de 32,8 milions d'euros.

Així, s'ha obert la presentació d'ofertes per als treballs de modernització i millora dels sistemes de telecomandament de totes les línies de la xarxa de metro, per valor de 25,6 milions d'euros. Aquesta actuació es desenvoluparà durant un període de cinc anys. El projecte té l’objectiu d’implantar una nova tecnologia, més moderna i oberta, per als sistemes d’operació en remot de la xarxa. Amb la implantació d’aquest sistema es podran operar des del centre de control de metro els diferents sistemes i instal·lacions situats en qualsevol punt de la xarxa, de manera remota i immediata, cosa que contribuirà a una millora de la prestació del servei.

L’actuació s’aborda de manera conjunta per a la línia 9/10 i les convencionals, ja que el telecomandament s’efectua des del mateix centre de control i s’implementarà una solució tecnològica homogènia. El projecte inclou la renovació dels servidors centrals, els llocs d’operació, els equipaments principals de telecontrol ubicats a les estacions, així com tot el programari associat, la seva configuració, les proves i la posada en servei.

A més, el Departament també ha iniciat la licitació dels treballs de millora dels sistemes de comunicacions específics de la línia 9/10 per un import de 7,2 milions d'euros. Les obres tindran un termini de dos anys i mig. Aquesta actuació permetrà adaptar aquestes xarxes de comunicacions a les tecnologies actuals, amb l’objectiu de dotar-les de més capacitat i fiabilitat.

Els treballs que es liciten inclouen el subministrament i instal·lació de tot l’equipament, maquinari, programari, llicències i altres materials necessaris per al correcte funcionament del sistema, les proves corresponents i la posada en funcionament, així com la migració dels serveis, sense afectació a l’operació.

Darrera modificació
dimarts, gener 5, 2021 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/licitacio-treballs-de-digitalitzacio-seguretat-de-xarxa-de-metro-proxims-cinc-anys