Autor
Redacció

El Centre d’Informació TransMet comença una nova etapa amb el canvi d’any

L'ATM passa a gestionar directament el servei de butlletins de ràdio i web sobre l'estat de les xarxes de transport públic i consells per utilitzar-lo.

El 2021 TMB deixarà de gestionar el Centre d'Informació del Transport Metropolità (CI TransMet), que facilita als ciutadans la informació en temps real de l'estat de la xarxa de transport col·lectiu metropolità a través de butlletins en diferents emissores de ràdio. A partir del 4 de gener, serà l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) qui operarà el servei, com a part del nou centre de gestió de la informació del transport vinculat a la implantació de la T-mobilitat.

S'acaba així una llarga etapa, iniciada el 1998, en què el TransMet ha estat gestionat per TMB, a càrrec de personal del Gabinet de Premsa i, més recentment, d'Informació i Atenció Digital, en virtut d'un conveni amb l'ATM, propietària del servei i de la marca, i d'uns acords operatius i d'estil entre els diferents operadors de transport de viatgers de l'àrea de Barcelona.

En aquestes més de dues dècades, el TransMet ha difós en temps real l'estat de les xarxes, a partir de les dades facilitades pels centres de control dels operadors, cada dia feiner, de 6.30 del matí a 7 de la tarda. També ha donat notícies complementàries d'interès: la creació de noves línies i serveis, els dispositius de reforç, les recomanacions i alternatives de mobilitat davant d'obres o esdeveniments...

En un any el TransMet ha arribat a fer 14.000 connexions amb una quarantena d'emissores de ràdio, tant d'abast general com locals. Els butlletins, actualitzats cada hora o cada vegada que hi ha una incidència, també es publiquen en format text al web de l'ATM i, durant uns anys, es podien seguir al teletext i al web de notícies de TV3.

Darrera modificació
dimecres, desembre 30, 2020 - 09:48
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/centre-dinformacio-transmet-comenca-nova-etapa-amb-canvi-dany