21.12.2020
Autor
Premsa TMB

Transport públic per al Nadal 2020 a Barcelona

Subtítol

TMB reforça el servei de metro, que per Cap d'Any funcionarà fins a la 1 de la matinada per adaptar-se a l’inici del confinament nocturn

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un dispositiu de Nadal d’acord amb la situació sanitària actual i marcat per la vigència de les restriccions de les activitats socials i d’oci i de mobilitat, com ara el confinament nocturn, de 22 h a 6 del matí, amb les excepcions de les nits del 24 i 31 de desembre i el 5 de gener.

En aquest sentit, i per facilitar els desplaçaments relacionats amb les festes, la xarxa de metro mantindrà entre el 22 de desembre i el 8 de gener una oferta semblant a la dels dies laborables d’hivern, amb un increment del 10% de la capacitat als matins i del 13% a les tardes en comparació amb els dies equivalents del Nadal passat. El reforç serà general en les línies convencionals i més pronunciat a les de més demanda: L1 i L5.

L’horari de la xarxa de metro continuarà invariable, tots els dies de les 5 del matí a les 12 de la nit, a excepció de la nit del 31 de desembre, en què les últimes sortides dels extrems de les línies seran a la 1 de la matinada, una mesura adoptada en coordinació amb l’Autoritat del Transport Metropolità per adaptar-se a l’horari del confinament nocturn establert per a la nit de Cap d’Any, que començarà a la 1.

Horari especial de la vigília de Nadal

Pel que fa al dijous 24 de desembre, la vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà, com és habitual en aquesta data, a les 23 hores, segons està establert els acords laborals per afavorir la conciliació i facilitar als empleats de Metro la celebració de la Nit de Nadal amb les seves famílies.

Divendres 25 de desembre, dia de Nadal, i dissabte 26 de desembre, Sant Esteve, el metro funcionarà de 5 del matí a 12 de la nit.

Pel que fa als autobusos de TMB, el dijous 24 de desembre, vigília de Nadal, faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores, pel mateix motiu i seguint també la pauta de cada any.

El Barcelona Christmas Tour no prestarà servei els dies 24, 25 i 31 de desembre ni l’1 de gener.

Darrera modificació
07.04.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/transport-public-nadal-2020-barcelona