Autor
Carme Becerra

La UITP aborda en una jornada la planificació i desplegament de les xarxes de busos urbans

El seminari web, que se celebrarà el dimecres 16 a la tarda, presentarà la 'Guia sobre processos de licitació d'autobusos en ciutats', en l'elaboració de la qual hi ha participat TMB.

Els autobusos són, arreu del món, peces clau per fer possible una mobilitat pública i sostenible. Per continuar desenvolupant aquest paper, el desplegament de les xarxes de bus a les ciutats ha d'esdevenir-se amb una planificació que parteixi d'una mirada global al territori i als seus usos; ha de comptar amb uns marcs institucional i regulatori adequats i amb un finançament estable.

La UITP (Unió Internacional del Transport), a través del seu Comitè d'Autobusos, ha volgut facilitar a les administracions i empreses implicades en aquests processos un full de ruta. La Guia sobre processos de licitació d'autobusos en ciutats, que ha comptat amb la participació de TMB, fa un recorregut per aspectes com la definició i les especificacions funcionals i tècniques, la normativa, les condicions financeres i contractuals, etcètera.

Un webinar amb casos pràctics per presentar la guia

La guia adopta un enfocament basat en la llarga experiència i les bones pràctiques empresarials dels socis de la UITP, sense voler ser una recomanació exhaustiva de continguts. El webinar del dimecres 16 de desembre també adoptarà aquest esquema pràctic: oferirà en dues hores un recorregut pels punts de la guia fent servir casos i experiències de tot el món.

El programa es dividirà en dos panels tècnics: El paper de l'autobús en els sistemes integrats de mobilitat Aspectes clau a considerar en el desplegament d'autobusos elèctrics, ja que s'ha volgut fer èmfasi en aquesta tecnologia verda. Entre els experts que presentaran els casos d'estudi hi haurà Mario Canet, responsable de nous desenvolupaments a l’Àrea Tècnica de Bus de TMB.

El seminari web és obert, amb registre previ. Al web de la jornada es pot consultar tota la informació sobre el programa i els ponents, a més de realitzar la inscripció.

Imatge
El webinar se celebra el dimecres 16 de desembre / Imatge: UITP

Darrera modificació
dimarts, desembre 15, 2020 - 13:12
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/uitp-aborda-jornada-planificacio-desplegament-de-xarxes-de-busos-urbans