Autor
Redacció

TMB dedica una jornada a detallar l’aposta per les energies verdes a la xarxa d’autobusos

Les sessions es podran seguir telemàticament a través de l'enllaç que es publicarà al web corporatiu aquest dimarts, 15 de desembre, a partir de les 10 del matí.

Amb el títol L'aposta de TMB per les energies verdes, dimarts vinent, 15 de desembre, tindrà lloc una jornada monogràfica sobre les innovacions que s'estan implantant o s'implantaran pròximament a la flota d'autobusos de Barcelona. En format telemàtic i al llarg de dues hores, de 10 a 12 del matí, s'hi presentaran els nous projectes d'incorporació d'energies netes a la xarxa: autobusos elèctrics, d'hidrogen i de biogàs, amb les seves infraestructures corresponents, en el marc d'un compromís ferm, més enllà de les normatives i les directrius europees, per descarbonitzar el transport públic i frenar la crisi climàtica.

Imatge
Programa de la jornada (català)

En una primera sessió, s'exposaran les polítiques públiques per al foment de les energies renovables, a càrrec de Rosa Alarcón, presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona; Teresa Ribera, vicepresidenta quarta del Govern d'Espanya i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La ponència central, sobre l'aposta de TMB per les energies verdes, anirà a càrrec de Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, i Jacobo Kalitovics, director de la xarxa de Bus de Barcelona. Seguidament se celebrarà una taula rodona amb el títol Clean energy in public transport: innovation and knowledge, amb alguns dels màxims experts internacionals en la matèria, abans del tancament amb les conclusions, previst per a les 11.55 h.

La jornada l'organitza TMB amb la col·laboració de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i l'Associació d'Empreses Gestores de Transports Col·lectius Urbans (ATUC).

Darrera modificació
dijous, desembre 17, 2020 - 08:44
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-dedica-jornada-detallar-laposta-energies-verdes-xarxa-dautobusos