Autor
Marta Espinosa

TMB participa en unes jornades sobre compra pública socialment responsable

La tercera edició de la trobada, que enguany serà virtual, neix amb l'objectiu d'impulsar la contractació pública per promoure una producció i un consum verd, sostenible i respectuós amb els drets humans i el medi ambient.

En el marc de la política de compra social de l'empresa, TMB coorganitza, amb altres entitats i institucions, la tercera edició de les Jornades de compra pública socialmente responsable, enguany sota el lema Administracions públiques, universitats i societat civil avançant juntes per a la coherència de polítiques de respecte als drets humans.

La trobada tindrà lloc de forma virtual els dies 10 i 11 de desembre, amb l'objectiu d'impulsar la contractació pública com a peça clau per promoure una producció i un consum verd, sostenible i respectuós amb els drets de les persones i del planeta. Enguany es vol reforçar el vincle amb la comunitat universitària per teixir aliances amb aquest objectiu comú.

Les jornades comptaran amb un espai formatiu que abordarà sectors com l'electrònica, l'alimentació i la salut, i donarà a conèixer avenços en l'àmbit internacional i nacional en els instruments per millorar la transparència i la sistematització de les vulneracions de drets humans, així com altres bones pràctiques. Aquí es pot consultar el programa complet.

TMB, a més, participa en la jornada moderant una taula de debat especialitzada en l'àmbit de l'electrònica i en la seva repercussió sobre els drets humans, a càrrec de Jaume Garcia Soler, director de l'àrea de Bon Govern, Assessoria Jurídica i Contractació de TMB.

La iniciativa és fruit del grup de Compra Pública Socialment Responsable, del qual TMB forma part, on administracions públiques i organitzacions per la justícia global treballen conjuntament. En aquest sentit, fa temps que TMB practica la compra pública verda i socialment responsable, utilitzant el poder de compra de la companyia per influir en uns sectors i indústries, com ara l'electrònica, que estan creixent ràpidament a escala mundial, però sovint a costa de pràctiques laborals no homologables.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:12
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-participa-jornades-sobre-compra-publica-socialment-responsable