Autor
Redacció

Un alcalde es pot equivocar: quatre dècades de la icònica foto de Chirac 'colant-se' al metro

Era el 5 de desembre del 1980, i el llavors alcalde de París (que més endavant seria president de França), havia d'inaugurar una exposició al metro. Anys després, el fotògraf Jean-Claude Delmas, que llavors treballava per a l'agència France-Presse (AFP), va explicar que, buscant una perspectiva diferent per il·lustrar la notícia, va anar a esperar Jacques Chirac a l'entrada de l'estació.

La seva intuïció i la sort li van proporcionar una sèrie de set imatges en què es veu Chirac saltant per sobre del torniquet d'accés. El motiu? La falta de bitllet? No: el director de la companyia de transports, RATP, va ficar el bitllet a la validadora per ell, però, com que Chirac no sabia que havia de retirar-lo, en veure que la porta no s'obria, va saltar.

Aquesta imatge del ja desaparegut president hauria generat un munt de mems avui dia. En aquell moment, va donar peu a portades de premsa amb textos divertits i a diferents interpretacions sobre el seu gest. La més favorable l'assenyalava com un polític que no s'aturava davant els obstacles. Encara en l'actualitat, continuen a la venda tasses, bosses o maletes amb aquesta singular fotografia d'un polític que per desconeixement va donar mal exemple de civisme al transport públic.

Darrera modificació
divendres, desembre 4, 2020 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/alcalde-es-pot-equivocar-quatre-decades-de-iconica-foto-de-chirac-colant-se-metro