Autor
Redacció

El 34è Congrés d’Alamys aborda el futur del transport urbà ferroviari després de la Covid

La trobada de l'agrupació llatinoamericana de metros se celebra aquesta setmana en sessions telemàtiques i en el context d'incertesa creat per la situació sanitària.

L'Associació Llatinoamericana de Metros i Subterranis (Alamys) celebra del 24 al 27 de novembre el seu 34è congrés, que estarà dedicat a “reimaginar el transport urbà ferroviari postpandèmia”.  Precisament, la crisi sanitària global ha fet que les sessions es desenvolupin en format virtual en substitució de la trobada presencial prevista inicialment a Ciutat de Mèxic en aquestes dates.

Els organitzadors del congrés n'han reenfocat els continguts cap a la principal preocupació dels operadors i les agències de transport públic: com superar i revertir els efectes de la pandèmia de Covid-19 perquè la mobilitat sostenible continuï avançant a les ciutats i àrees metropolitanes. Així, la primera sessió just després de l'obertura porta per títol Adaptar els projectes al futur: actualització sobre modificacions de projectes d'infraestructura. En representació de TMB hi participarà el director de Projectes de Metro, Ignasi Oliver.

Vies per ampliar els Ingressos

També en el segon panel, que porta per títol Innovar per a una operació més sostenible: big data, IT, sistemes de peatge, medi ambient, hi haurà representació de TMB en la persona del director d'Operacions i Seguretat de Metro, Òscar Playà. L'endemà, dimecres, el director de Màrqueting, Joaquim Balsera, moderarà una taula sobre vies per desenvolupar nous ingressos no tarifaris i nous negocis per part dels operadors. I dijous el director d'Assessoria Estratègica i Desenvolupament Internacional de Metro, Ramon Malla, presentarà una ponència sobre La multimodalitat en el nou escenari de mobilitat i el seu impacte en l’estratègia tradicional.

Alamys va néixer l'any 1986 per promoure l'intercanvi d'experiències i tecnologies entre els països de Llatinoamèrica i de la península Ibèrica pel que fa al transport urbà ferroviari. Compta amb 87 membres de 18 països que sumen 2.675,6 quilòmetres de xarxes i més de 7.615 milions d'usuaris transportats anualment. El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, forma part del comitè de direcció com a vocal.

Com és habitual, junt amb el congrés tindrà lloc l'assemblea general d'Alamys. Trobareu més informació sobre l'esdeveniment i l'entitat al seu web.

Darrera modificació
dimarts, novembre 24, 2020 - 08:02
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/34e-congres-dalamys-aborda-futur-transport-urba-ferroviari-despres-de-covid